Apunts

Resultats del seminari "Experiències sobre casos d’èxit de naturalització a ciutats i pobles espanyols"

En l’última sessió de l’any del Cicle de seminaris tècnics d’adaptació i naturalització de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat s’han compartit accions de naturalització de municipis d’àmbit estatal.

El passat 8 i 14 de novembre es va celebrar la tercera sessió dels seminaris coorganitzats per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el suport tècnic d’Anthesis.

La sessió, dividida en dues parts, va acollir les bones experiències d’un total de 7 ens municipals amb diversitat de mida i tipus d’actuacions.

Veure notícia completa al web de la Xarxa

Es busquen municipis per impulsar projectes de gestió ambiental amb la col·laboració d’estudiants del “Màster d’Intervenció i Gestió Ambiental (UB-UAB – IL3)”

Recentment s’ha establert un marc de col·laboració entre la Diputació de Barcelona, els ajuntaments de la província de Barcelona i el Màster Intervenció i Gestió Ambiental (impulsat per la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Institut de Formació Contínua IL3).

Consulta pública UE sobre el sistema alimentari sostenible, la seguretat alimentària i la resiliència dels sistemes alimentaris

La Comissió Europea i el Comitè Europeu de les Regions han publicat dues consultes sobre el sistema alimentari sostenible de la UE, la seguretat alimentària i la resiliència dels sistemes alimentaris. Si hi esteu interessats, poseu-vos en contacte amb l’Oficina d'Europa i Estratègia Internacional per tal de facilitar la vostra contribució.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat entrem a formar part de la comissió motora de l’Agenda Rural de Catalunya

Es constitueix la comissió motora de l’Agenda Rural de Catalunya

Comença la fase de participació a l’Agenda Rural de Catalunya. S’obre la inscripció als tallers temàtics, que es faran durant el mes de juny i principis de juliol

Tret de sortida per als organitzadors d'activitats de la Setmana Bio 2020

La Setmana Bio (del 17 al 25 d'octubre) per l’alimentació ecològica és un esdeveniment en què se celebraran tot un conjunt d’activitats arreu del territori català, de manera presencial i virtual, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. Igual que en les darreres edicions, enguany també es preveu la confecció d’un programa d’activitats molt variat a proposta d’entitats i persones interessades a organitzar-ne i oferir-ne

Del 17 al 25 d’octubre, se celebrarà la vuitena edició de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, un esdeveniment impulsat per la Generalitat de Catalunya a càrrec dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Educació i Territori i Sostenibilitat.

La Diputació de Barcelona aprova el nou Catàleg de serveis 2020, centrat en la lluita contra el canvi climàtic i l’assoliment dels ODS - AMPLIAT FINS EL 13 DE FEBRER

Ampliem el termini de sol·licitud dels recursos inclosos en el #Catàleg20diba que finalitzava el 6/02 fins al 13/02 atès que molts ajuntaments s'han dedicat els darrers dies a pal·liar els efectes del temporal Gloria 

La Diputació de Barcelona ha aprovat en Junta de Govern el nou Catàleg de serveis pel 2020 en vigor des del 10 de gener. El Catàleg conté tots els recursos econòmics, materials i tècnics que la Diputació posa a disposició dels governs locals de la província garantint, així, que poden prestar serveis i activitats a la ciutadania en les condicions adequades i de forma equilibrada a tot el territori.

Des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de l'Àrea d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona s'ofereixen 20 recursos diferents per acompanyar-vos en la millora del medi ambient i la cultura de la sostenibilitat. 

Podeu consultar els diferents recursos emprant el cercador del catàleg: https://catalegdeserveis-cercador.diba.cat/

SETMANA BIO 2018 (20 al 28 d'octubre): Obertes les inscripcions per organitzar activitats des dels ENS LOCALS

Última setmana per presentar projecte per optar al Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica.

Del 20 al 28 d’octubre se celebrarà la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, un esdeveniment impulsat per la Generalitat de Catalunya i l’Associació Vida Sana pensat per agrupar actuacions orientades a promocionar i donar a conèixer el sistema de producció ecològica i l'alimentació ecològiques entre la població.

Des de la Secretaria tècnica de la Xarxa estem participant en la preparació de la Setmana Bio per vincular el món local amb l’acció de la Generalitat de Catalunya.

Us informem sobre l’obertura d’inscripcions per organitzar activitats per la Setmana Bio 2018 i us animem a incloure les vostres accions en:

La Platja del Far es recupera mediambientalment amb la creació d'un sistema dunar

A partir del mes de setembre, i per un període aproximat de quatre mesos, s'inicien els treballs de regeneració de la platja de Sant Cristòfor. Segons que ha explicat el regid

La Fira BlauVerd de Vilanova i la Geltrú canvia de dates i creix cap a la plaça del Port

BlauVerd, la fira del Mar i del Medi Ambient es celebrarà a la rambla de la Pau i a la plaça del Port de Vilanova i la Geltrú, el cap de setmana de 7 i el 8 de maig. La primera novetat és que la fira canvia de dates, sobretot per adaptar-se millor a les necessitats dels expositors per tal que no afecti a la seva activitat de temporada. BlauVerd arriba a la seva segona edició després que es fusionessin Expomar i la fira del Medi Ambient.

Escola El Cim, ADF i Ajuntament de Vilanova amb la reforestació del Mas de l'Artís

El passat diumenge 28 de Febrer, la comunitat educativa de l’Escola El Cim amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú  i amb l’ADF (agrupació de defensa forestal) va realitzar una plantació forestal a una zona propera al Mas de l’Artís per ajudar a la reforestació i recuperació de zones malmeses a causa dels incendis.