Destacats

Resultats del seminari "Experiències sobre casos d’èxit de naturalització a ciutats i pobles espanyols"

En l’última sessió de l’any del Cicle de seminaris tècnics d’adaptació i naturalització de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat s’han compartit accions de naturalització de municipis d’àmbit estatal.

El passat 8 i 14 de novembre es va celebrar la tercera sessió dels seminaris coorganitzats per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el suport tècnic d’Anthesis.

La sessió, dividida en dues parts, va acollir les bones experiències d’un total de 7 ens municipals amb diversitat de mida i tipus d’actuacions.

Veure notícia completa al web de la Xarxa

dijous
07
09:00h
Març 2024

24a Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat



CONVOCATÒRIA PER A LA 24a ASSEMBLEA GENERAL DE LA XARXA

Data
: Dijous, 7 de març, de 9 a 17 h (visita tècnica en horari de tarda, dinar inclòs)

Lloc: Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú. C/ d'Olesa de Bonesvalls, 8, Vilanova i la Geltrú.

CONVOCATÒRIA AMB EL PROGRAMA

FORMULARI D'INSCRIPCIONS 

3
dimarts
16
10:00h
Gener 2024

Sessió informativa sobre el Catàleg de serveis 2024 de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona

La Gerència de Serveis de Medi Ambient de l'Àrea d'Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona us convida a la presentació dels recursos que ofereix al Catàleg de serveis 2024. 

La sessió, destinada als ens locals de la província, presentarà les característiques dels recursos que s'ofereixen, per tal de facilitar el procés de sol·licitud i la seva execució.

Inscripcions obertes!
Consulta el programa

1

Es busquen municipis per impulsar projectes de gestió ambiental amb la col·laboració d’estudiants del “Màster d’Intervenció i Gestió Ambiental (UB-UAB – IL3)”

Recentment s’ha establert un marc de col·laboració entre la Diputació de Barcelona, els ajuntaments de la província de Barcelona i el Màster Intervenció i Gestió Ambiental (impulsat per la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Institut de Formació Contínua IL3).

dimecres
18
09:30h
Gener 2023
dijous
17
11:15h
Novembre 2022

Presentació del Mapa d'hàbitats de la província de Barcelona, versió 3

Aquest mapa és de gran interès per als ens locals. Aporta informació científica de base molt valuosa per aplicar-la a estudis de planejament urbanístic i territorial, per al disseny i estudis d'avaluació ambiental, en la presa de decisions de desenvolupaments urbanístics i d'infraestructures, i per al disseny de les infraestructures verdes locals. Ha estat promogut per la Diputació de Barcelona, coordinat amb la Generalitat de Catalunya, i ha estat executat per la Universitat de Barcelona, amb la col·laboració d'experts botànics i ecòlegs, entre els anys 2019 i 2022.

dimecres
26
10:30h
Octubre 2022
dijous
13
12:00h
Octubre 2022

Webinar de presentació de la "Guia de recomanacions per al disseny d'infraestructures ciclistes"




La Oficina de la Bicicleta del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana (MITMA) està elaborant una Guia de recomanacions per al disseny de la infraestructura ciclista en col·laboració, entre d'altres entitats, amb la FEMP.

S'organitza aquest webinar en què es presentarà l'esborrany de la proposta de la Guia per sotmetre'l als comentaris i les propostes dels tècnics de les entitats locals.

dimarts
18
09:30h
Octubre 2022

Jornades de ciència ciutadana: transformant les dades en coneixement

La ciència ciutadana s’ha consolidat com a una nova forma de relació entre la ciutadania i la ciència. Una relació que permet a les persones, apropar-se a la recerca científica i sentir-se part de la resolució de problemàtiques ambientals. Els propers 18 i 19 d’octubre de 2022, Sabadell, esdevindrà el centre neuràlgic de la ciència ciutadana amb la primera edició d’unes Jornades específiques del sector.