Destacats

Invitació a col·laborar en el projecte urban(EAT)a: inventaris municipals de les principals espècies d’arbrat urbà amb possibilitats per al seu aprofitament alimentari

Benvolgut, benvolguda membre de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, us fem arribar informació d'aquest projecte que considerem pot ser del vostre interès i hi podeu col·laborar.

Des de la Fundació Espigoladors treballen per tal de reduir i conscienciar sobre el malbaratament alimentari i les seves conseqüències socials i ambientals a partir del desenvolupament de diferents projectes vinculats a l'aprofitament alimentari.

El projecte urban(EAT)a, pretén estudiar (i pilotar) les possibilitats d'aprofitament alimentari dels fruits provinents de l'arbrat urbà als diferents pobles i ciutats de tota Catalunya. Alguns dels objectius del projecte urban(EAT)a són fomentar nous models d’economia circular més resilient, explorar noves accions i eines de gestió del verd urbà per als ajuntaments o promoure noves maneres, més eficients i adaptats a les necessitats actuals, per reduir les problemàtiques associades als fruits de cert arbrat a la via pública entre molts d’altres.

1

La Diputació de Barcelona presenta al món local el nou model d’ordenança de contaminació per olors

La corporació va aprovar el passat mes d’abril aquesta normativa pionera que permetrà als ens locals de la província exercir un control i un seguiment de les problemàtiques derivades d’aquesta molèstia.

Notícia ampliada

Més informació i documentació de la jornada

Font: Diputació de Barcelona

VÍDEO: Sessió informativa de Presentació del model d’Ordenança d’olors

Presentació del model d’ordenança sobre la contaminació odorífera aprovat l'abril de 2024 i elaborat amb el suport del Servei d’Assistència Jurídica Local de la Diputació de Barcelona. Barcelona, 13 de juny del 2024

Continguts:

Olors
See video
divendres
08
09:00h
Març 2024

Jornada: Bones pràctiques en la poda de l’arbrat públic

UNA JORNADA TÈCNICA EXPLORARÀ LES MILLORS PRÀCTIQUES PER A LA PODA DE L'ARBRAT PÚBLIC

L'Escola Agrària de Manresa ha programat la jornada tècnica "Bones pràctiques en la poda de l'arbrat públic", per al matí de divendres 8 de març.

La sessió està adreçada a arboricultors, jardiners i tècnics municipals responsables de la poda de l'arbrat públic, per tal que coneguin quines són les millors pràctiques a l'hora de realitzar aquesta tasca.

La jornada comptarà amb els experts Barbara Torrico, Cesc Balanzó i Albert Moreno, arboricultors.

La proposta formativa s'emmarca dins el cicle de jornades PATT del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

PROGRAMA

Les inscripcions són gratuïtes a través de l'enllaç https://bit.ly/jorn24

Es presenta la "Guia per organitzar esdeveniments sostenibles"

El dia 15 de desembre, en una jornada en línia, es va presentar la "Guia per organitzar esdeveniments sostenibles". A l’acte hi van assistir més de 150 persones, provinents del sector públic i del sector privat. La guia dona resposta a la necessitat dels organitzadors i de les empreses del sector de disposar d’una pauta per incorporar criteris de sostenibilitat en la celebració d’esdeveniments. 

dimecres
26
10:30h
Octubre 2022
dimecres
22
09:30h
Juny 2022

Seminari Final del MixForChange sobre gestió forestal i adaptació al canvi climàtic en entorns periurbans, i la seva integració en les polítiques locals

El seminari té per objectiu presentar el principals resultats del projecte LIFE MixForChange, pel que fa a l´aplicació d´una gestió multifuncional i sostenible en boscos periurbans, i esdevenir un espai de debat al voltant del paper socioeconòmic i ambiental dels boscos mediterranis periurbans i de com millorar la seva conservació i adaptació al canvi climàtic. Per això, en el seminari es posarà en comú com des de les polítiques locals, juntament amb les administracions responsables de la gestió i conservació dels espais forestals periurbans i els propietaris forestals, podem avançar cap a la conservació, resiliència i valorització d’aquests boscos, en el context actual de severitat creixent dels impactes del canvi climàtic.

Aquest seminari està adreçat a persones implicades en la formulació i aplicació de polítiques locals, territorials i ambientals, i també en la gestió d’ecosistemes forestals (propietaris forestals, gestors/consultors, administracions).


Formulari d'inscripció
Programa
M
és informació

dimarts
13
10:00h
Juliol 2021

Taller: Instrumentos para la contratación sostenible. Oportunidades para los gobiernos locales y las pequeñas y medianas empresas

La contratación pública ofrece grandes posibilidades para la promoción der innovaciones ecológicas y sostenibles con bajas emisiones de carbono. Invitamos a representantes municipales y del mundo empresarial, a debatir sobre los instrumentos de contratación sostenible para gobiernos locales y empresas.

La Alianza del Clima, junto con el Pacto de los Alcaldes – Oficina Europea, el CIRCE y AVEBIOM le organiza este taller para debatir con los representantes municipales y empresariales dentro del marco del proyecto XPRESS. La inscripción al mismo es gratuita.

¡Regístrese aquí!

dimarts
19
10:00h
Gener 2021

Jornada de presentació de la "Guia per a la gestió del Risc de l’Arbrat"

baixa-125x177.jpg

L’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Gerència de Serveis del Medi Ambient de la Diputació de Barcelona ha elaborat una Guia per ajudar als municipis a valorar el risc de l’arbrat. La Guia per a la gestió del risc de l'arbrat és un document tècnic molt interessant però també complex que necessita d’una informació més detallada per a facilitar-ne el seu ús, i fer una jornada de divulgació es fa imprescindible. 

Per aquest motiu, l'Oficina tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, amb el suport de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat organitzen aquesta sessió de presentació.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú convoca una comissió de serveis per cobrir la plaça de Cap d'Espai Públic

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha obert convocatòria per cobrir la plaça de Cap de Servei d'Espai Públic mitjançant comissió de serveis.

Els àmbits de responsabilitat inclouen:

- Gestió de residus municipals i neteja viària

- Jardineria municipal i àrees de joc infantil

- Enllumenat públic

- Concessions de domini públic municipal (terrasses, aprofitaments especials, guinguetes)

- Gestió de les platges

- Unitat de Serveis Municipals (brigada)

- Activitats a l’espai públic

1