Barcelona

dilluns
04
09:00h
Novembre 2024
divendres
20
09:30h
Setembre 2024

Impacte del canvi climàtic en salut: respostes des del món local

Diàlegs del Món Local 2024 coorganitzats amb la Diputació de Barcelona

dimarts
16
09:00h
Juliol 2024

I Jornada del cicle local de l'aigua. L'abastament d'aigua potable municipal en el context de sequera

Aquí trobareu el programa de la Jornada i podreu formalitzar la inscripció.

La Diputació de Barcelona ha organitzat la I Jornada del cicle local de l’aigua. Aquest acte, que se celebrarà al Paranimf, Barcelona, el 16 de juliol d’enguany, se centrarà en el Programa sectorial de millora de les xarxes d’abastament d’aigua, la nova proposta d’ajuts a les infraestructures d’abastament d’aigua potable municipal.

dijous
13
09:00h
Juliol 2023
divendres
27
09:00h
Gener 2023

Jornada: Cap a on anem? Planificar i explorar en educació ambiental

c4054e238517e209dff76905e393f5ed-550x37.

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l´Educació Ambiental, les gerències d´Espais Naturals i de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona organitzen una jornada on es debat el paper que ha de jugar l'educació ambiental de les administracions en el marc de l’actual crisi ecosocial.

Inscripcions obertes

dijous
17
11:15h
Novembre 2022

Presentació del Mapa d'hàbitats de la província de Barcelona, versió 3

Aquest mapa és de gran interès per als ens locals. Aporta informació científica de base molt valuosa per aplicar-la a estudis de planejament urbanístic i territorial, per al disseny i estudis d'avaluació ambiental, en la presa de decisions de desenvolupaments urbanístics i d'infraestructures, i per al disseny de les infraestructures verdes locals. Ha estat promogut per la Diputació de Barcelona, coordinat amb la Generalitat de Catalunya, i ha estat executat per la Universitat de Barcelona, amb la col·laboració d'experts botànics i ecòlegs, entre els anys 2019 i 2022.

dimarts
15
10:00h
Novembre 2022

Curs presencial - Espai Claustre: 'Els límits de la ciència i el progres científic: cap a on ens dirigim’

Aquest curs té com a objectiu principal mostrar, des del punt de vista de la història de la ciència i del progrés, i en connexió amb l’evolució de les idees, els límits ètics que ha de tenir el progrés científic i com això afecta també les visions i les polítiques culturals.

El curs s’emmarca dins l’Espai Claustre, un format adreçat especialment a la reflexió pausada i a la creació i reformulació d’idees en el camp de les polítiques culturals, sempre en grups reduïts per facilitar la comunicació i la interacció amb el docent.

Ciència i ètica, cultura i progrés. Quins en són els límits?

dimarts
18
09:30h
Octubre 2022

Jornada: l'Economia circular i la gestió de residus urbans i municipals a Andorra i a Catalunya




Actualment, el gran repte que tenim al davant és la implantació de l’Economia Circular.
Aquest procés històric reclama, en general, analitzar les mesures per assolir els seus objectius i, en particular, revisar el plantejament de la gestió dels residus urbans i municipals, tant a Andorra i a Catalunya. És per aquesta raó que el Centre d’Estudis Mediambientals, juntament amb l’Observatori Europeu de la Comunicació, han decidit convocar una nova jornada específica dedicada a aquest repte. L’Economia Circular constitueix un canvi de paradigma en la gestió de residus, que incideix en la fabricació de productes, els quals hauran d’allargar la seva vida útil, un fet que comporta el qüestionament de l’actual obsolescència programada dels béns industrials que es posen en circulació al mercat.

Totes les persones interessades poden accedir lliurement i gratuïtament a la Jornada. Per a fer-ho, cal que enviïn un correu a info@euniv.eu, indicant el nom i cognoms i una adreça de contacte a efectes d’identificació.

Més informació sobre la jornada

MODALITAT: Presencial

1
dimecres
22
09:30h
Juny 2022

Seminari Final del MixForChange sobre gestió forestal i adaptació al canvi climàtic en entorns periurbans, i la seva integració en les polítiques locals

El seminari té per objectiu presentar el principals resultats del projecte LIFE MixForChange, pel que fa a l´aplicació d´una gestió multifuncional i sostenible en boscos periurbans, i esdevenir un espai de debat al voltant del paper socioeconòmic i ambiental dels boscos mediterranis periurbans i de com millorar la seva conservació i adaptació al canvi climàtic. Per això, en el seminari es posarà en comú com des de les polítiques locals, juntament amb les administracions responsables de la gestió i conservació dels espais forestals periurbans i els propietaris forestals, podem avançar cap a la conservació, resiliència i valorització d’aquests boscos, en el context actual de severitat creixent dels impactes del canvi climàtic.

Aquest seminari està adreçat a persones implicades en la formulació i aplicació de polítiques locals, territorials i ambientals, i també en la gestió d’ecosistemes forestals (propietaris forestals, gestors/consultors, administracions).


Formulari d'inscripció
Programa
M
és informació

dilluns
14
00:00h
Novembre 2022