ODS

Inscriviu les vostres activitats a la SETMANA EUROPEA DEL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE (ESDW)

La Setmana Europea de Desenvolupament Sostenible (ESDW) és una iniciativa per facilitar l'organització d'activitats que promoguin el desenvolupament sostenible i que aquests esforços siguin visibles en una plataforma comuna.

L'Agenda 2030 i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) s'articula qüestions clau que requereixen mesures urgents a tots els nivells i de tots els interessats. ESDW contribueix a aquesta agenda ambiciosa, universal i transformadora mitjançant la promoció de l'organització de les activitats de baix a dalt que tenen un vincle temàtic i donar suport als ODS. Com a tal, la ESDW té com a objectiu sensibilitzar l'Agenda 2030 a Europa i fa una crida a les parts interessades locals a participar activament amb el desenvolupament sostenible, en general, i els ODS, en particular.

La Setmana Europea de Desenvolupament Sostenible 2024 té lloc del 18 de setembre al 8 d'octubre. La inscripció a les activitats de l'ESDW 2024 està oberta a totes les formes d'agències governamentals, centres de recerca, institucions educatives, museus, fundacions, associacions, empreses, organitzacions no governamentals, ciutadania, etc.

Participa i registra la teva activitat relacionada amb el desenvolupament sostenible i forma part d'aquesta iniciativa a escala europea.

dilluns
27
09:30h
Setembre 2021

Seminari web: Sis anys d'Agenda 2030. Cap a una reconstrucció sostenible

El 25 de setembre es compleixen sis anys de la Cimera de Desenvolupament Sostenible en la qual els 193 estats membres de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) van arribar a un consens respecte del document final d’una nova agenda de desenvolupament sostenible titulat “Transformar el nostre món: l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible”. 

Amb l’objectiu de commemorar aquesta data i explicitar novament el compromís de la Diputació de Barcelona amb l’assoliment d’aquesta transformadora agenda, organitzem aquest seminari web on, entre d’altres coses, comptarem amb un interessant diàleg entre tres alcaldes i alcaldesses de diferents municipis de l’Estat espanyol en relació amb el paper del món local en una reconstrucció sostenible.

AGENDA 2030 I MÓN LOCAL a Sostenible.cat

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat s'ha adherit a l'Aliança Catalunya 2030 i assumeix com a marc estratègic els compromisos de l'Agenda 2030 de forma integral.

Sostenible.cat, la revista de la Xarxa, assumeix també aquests compromisos adquirits i incorpora l'Agenda 2030 com un element més dels continguts i sistema de cerca de les notícies, bones pràctiques, recursos, entrevistes, reportatges i opinions.

A partir d'ara disposeu d'aquest apartat a la web per cercar els continguts de l'Agenda 2030 en general i en funció d'un ODS de partida (feu clic a les icones de més avall)

I també podeu consultar l'especial monogràfic sobre l'Agenda 2030.

El CADS i l'Idescat presenten una seixantena d'indicadors per mesurar l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible a Catalunya

Arran de l'interès mostrat durant la 20ena Assemblea general de la Xarxa us informem de la següent notícia:

Han fet cinc anys que l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030, amb el compromís explícit d’avaluar la seva implementació. L'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) han presentat un conjunt d'indicadors per als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Catalunya, que s’han s’incorporat a l’estadística oficial de Catalunya i permetran seguir el compliment de l’Agenda 2030 al nostre país.

Font: Generalitat de Catalunya

Grups de treball de la Xarxa 2020-2023

Malgrat no vam poder celebrar la 20a Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, en la qual us proposàvem dotar-nos del nou Pla Estratègic per aquest mandat 2020-2023, hem decidit començar a implementar-lo pendent de la ratificació de l'Assemblea en el moment que es pugui celebrar.

Per aquest motiu, ja hem actualitzat els espais web i de la comunitat virtual de cada grup de treball.

 

S'indica per cada Grup el seu ODS de partida i altres ODS a treballar en el grup

Cliqueu a cada imatge per saber-ne més de cada Grup de treball (...)

L'impacte de la COVID-19 en l'Agenda 2030 en l'àmbit local (Diputació de Barcelona)

Cliqueu a la imatge per veure-la més gran

Font: Diputació de Barcelona

PLA ESTRATÈGIC XARXA 2020 - 2023: Noves mirades, nous compromisos

El Pla Estratègic 2020-2023. Noves mirades pel 2030. Nous compromisos ha de donar resposta a la nova visió i el canvi de perspectiva que suposa l’Agenda 2030 ja no transversal sinó integral, i també a les implicacions dels objectius de desenvolupament sostenible, tant en el fons com en la forma de funcionar de la Xarxa.

1

Educació per la sostenibilitat en clau de l’Agenda 2030

El Grup de treball d'Educació per la Sostenibilitat de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat va reflexionar sobre els reptes de futur de l'educació ambiental en clau de l'Agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible amb el recurs "La ruleta dels ODS". Un joc de cartes per establir connexions i vincular projectes amb els ODS.

La Xarxa i l'Agenda 2030