24aAssembleaXarxa

Calendari previst d'activitats de la Xarxa (2024)

Per tal de reservar-vos dates i conèixer el calendari amb prou antelació, us informem de la programació d'activitats - presencials i virtuals - de la Xarxa per l'any 2024, que suposa l'inici del mandat 20242-2027. 

En negreta podeu veure les darreres dades modificades a mesura que anem actualitzant el calendari.

ACTUALITZAT A 22/7/2024

Inscripcions obertes si no es diu al contrari a través del formulari.

* Algunes dates poden patir canvis, estigueu pendents de les convocatòries definitives.

Seguiu llegint (...)

VÍDEO: Entrevista a Marc Serra, president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

Entrevista realitzada a Marc Serra, president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i diputat d'Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona.

A càrrec de l'equip de Sostenible.cat

Enregistrada a Vilanova i la Geltrú, el 7 de març del 2024, en el marc de l'Assemblea general de la Xarxa.

Contingut:

00:00 Què és la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat?

Marc Serra
See video

Ens locals adherits a la DECLARACIÓ DE VILANOVA I LA GELTRÚ per l'ambició climàtica

El 7 de març del 2024 s'ha celebrat la 24a Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

S'ha aprovat la 

DECLARACIÓ DE VILANOVA I LA GELTRÚ per l'ambició climàtica (PDF)

DECLARACIÓ DE VILANOVA I LA GELTRÚ per l'ambició climàtica (DOC)

Els grups de treball de la Xarxa fixen les seves prioritats

El 7 de març de 2024 vam celebrar la 24a Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, a Vilanova i la Geltrú, en la qual es va aprovar el nou Pla Estratègic 2024-2027. En el Pla es marquen els objectius i els compromisos per aquest mandat que es basen a actuar amb "ambició climàtica" i “accelerar la implementació de les polítiques locals, amb centralitat i transversalitat i amb el protagonisme de la ciutadania davant la realitat de la crisi climàtica”.

En relació amb aquests objectius estratègics, s’ha aprovat la creació de grups i espais de treball centrats en els àmbits de la transició energètica; l’adaptació i la naturalització; la mobilitat, la qualitat acústica i de l’aire; l’educació ecosocial i l’economia circular i residus. Els grups i espais de treball són un dels elements essencials i nuclears del treball d'intercanvi i coordinació dels membres de la Xarxa. En les darreres setmanes ja s'han fet les reunions de la majoria de grups de treball que han permès generar nous espais de trobada i intercanvi i identificar reptes concrets per cada grup per poder elaborar el Pla de treball de cadascun d'ells. Us exposem un resum de cada reunió per ordre cronològic a la següent notícia a la web de la Xarxa.

Podcast: Contra la sostenibilitat, una conversa amb Andreu Escrivà

Amb motiu de la celebració de la 24a Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat (Vilanova i la Geltrú), Cristina Sáez, periodista científica, i Marc Solanes, cap de redacció de Sostenible.cat, conversen amb Andreu Escrivà sobre l’aplicació de les polítiques d’acció climàtica, el paper de la ciutadania en la transició ecosocial i com combatre el retardisme climàtic que practiquen algunes grans empreses i institucions.

Podcast
See video

INSCRIPCIONS ALS NOUS GRUPS I ESPAIS DE TREBALL DE LA XARXA (2024-2027)

Iniciem el desplegament dels acords adoptats a la 24a Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat amb la constitució dels nous grups i espais de treball de la Xarxa pel mandat 2024-2027. Podeu consultar el llistat dels nous grups i espais de treball, així com els diferents nivells d'implicació que suposa formar-ne part a: https://www.diba.cat/web/xarxasost/grupstreball

Per apuntar-se als nous grups i espais de treball, cada ens local pot fer-ho mitjançant el formulari següent: https://formularis.diba.cat/activitats/inscripcions-grups-espais-treball-xarxa-ciutats-pobles-cap-sostenibilitat-2024-2027

Es publica el nou Pla Estratègic de la Xarxa 2023-2027

Fruit dels reptes de futur i les necessitats detectades, a la 24a Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, celebrada el 7 de març de 2024 a Vilanova i la Geltrú es va aprovar el "Pla Estratègic 2023-2027. Ambició climàtica per a les polítiques locals".

Aquest pla ha de donar resposta a una visió basada en tres conceptes:

  1. Les polítiques locals han d’impulsar-se amb la màxima ambició climàtica.
  2. Les polítiques locals amb ambició climàtica han d’assumir un rol de centralitat i transversalitat dins els governs locals.
  3. La ciutadania ha de ser la protagonista. Les polítiques locals s’impulsen per a la ciutadania i és necessari comptar-hi en la presa de decisions per implantar-les.