Destacats

Oferta de formació ambiental pel segon trimestre del 2024

La formació contínua és una eina clau pel correcte desenvolupament de les tasques professionals. Des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona s'ofereixen accions formatives organitzades en set temàtiques de l’àmbit ambiental per a capacitar al personal tècnic municipal en la millora contínua en els seus llocs de treball. A continuació podeu consultar l'oferta formativa pel proper trimestre en període de preinscripció. Podeu clicar a cada curs per saber-ne més i tramitar la preinscripció.

dijous
08
10:00h
Febrer 2024

Seminari en línia "Projectes i recursos del Let's clean up Europe 2024"

La sessió s'organitza dins la Plataforma Residus municipals. Té per objectiu presentar diversos projectes destacats que formaran part de l'edició d'enguany d'aquesta iniciativa d'abast europeu, així com es donaran a conèixer recursos per totes les entitats i organitzacions que hi vulgin participar.

L'acte, moderat per l'Agència de Residus de Catalunya, comptarà amb les ponències de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ecovidrio, la Xarxa per a la Conservació de la Natura, l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, el Parc Natural del Cap de Creus, la Fundació Kilian Jornet i l'Esglèsia Evangèlica Unida de Terrassa.

Les jornades tenen per objectiu difondre el coneixement de la plataforma Residus Municipals i les seves pràctiques. Estan obertes al món local i a altres entitats interessades en la gestió dels residus municipals.

PROGRAMA

INSCRIPCIONS

 

dijous
08
17:30h
Febrer 2024

Seminari en línia: "Situacions d’aprenentatge amb la campanya Let’s Clean Up Europe"

Sessió en línia de presentació de recursos i experiències per dissenyar situacions d’aprenentatge en el marc de la XI edició del Let’s Clean Up Europe! que se celebra del 10 al 12 de maig de 2024.

Els objectius del seminari són:

  • Conèixer experiències que transcendeixen les accions locals i puntuals.
  • Mobilitzar la cooperació entre agents per crear aliances i projectes en xarxa.
  • Mostrar resultats, ús i la necessitat de tenir dades de qualitat que ens permetin implementar accions correctives.

El seminari va dirigit a tots els centres educatius de Catalunya.

PROGRAMA

INSCRIPCIONS

Convocatòria de la línia de suport de recollida selectiva de residus per a ajuntaments de municipis de fins a 20.000 habitants (via fons Next DIBA)

La Diputació de Barcelona ha aprovat la convocatòria de la línia de suport de recollida selectiva de residus (línia 1) i activació del recurs específic associat, d'assessorament procedimental i tècnic en fase de gestió per a ajuntaments de municipis de fins a 20.000 habitants, en el marc del Programa específic Next DIBA, per a ajuntaments beneficiaris dels ajuts gestionats per l'Agència de Residus de Catalunya.

Disposeu de més informació a l'enllaç al BOP.

Portal interactiu: No t'emboliquis

VÍDEO: Recursos per la XV Setmana Europea de la Prevenció de Residus: Envasos

Presentació de la XV Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2023 i els recursos de suport.

Més informació a: https://www.diba.cat/web/xarxasost/prevencio-de-residus

ewwr23
See video
dimecres
27
11:00h
Setembre 2023
dimecres
04
17:30h
Octubre 2023

Crida la participació a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2023

L'objectiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. La 15a edició tindrà lloc del 18 al 26 de novembre de 2023 i posant èmfasi en la importància de reduir els envasos.