Destacats

Us convoquem a la 24a Assemblea general de la Xarxa

Benvolguts, benvolgudes, membres de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat,

En nom de la presidència de la Xarxa, us convidem a la 24a Assemblea general de la Xarxa que se celebrarà el 7 de març a Vilanova i la Geltrú.

L’assemblea de la Xarxa és l’òrgan de decisió de l’associació, però també és l’espai natural de trobada per als representants electes membres de la Xarxa.  

Aquesta serà l’assemblea que iniciarà el mandat 2023-2027: un mandat que comença amb molts reptes al davant però amb l’objectiu comú d’avançar amb les polítiques de sostenibilitat. En la línia del nou Pla Estratègic 2023-2027, que es presentarà en aquest espai, des de la Xarxa volem renovar la perspectiva i impulsar accions des de l’ambició climàtica, un canvi que ha d’accelerar-se en els anys vinents i que ha d’incloure ciutadania com a part de la transició ecosocial.

La jornada inclourà una entrevista inspiradora en format pòdcast amb Andreu Escrivà i una dinàmica participativa per tal de recollir les vostres aportacions sobre les temàtiques de més interès en l’àmbit de la sostenibilitat. Per últim, també es farà una visita tècnica en horari de tarda a un projecte destacat de la ciutat de Vilanova i la Geltrú. 

CONVOCATÒRIA I ORDRE DEL DIA 

FORMULARI D'INSCRIPCIONS

En cas de no poder assistir-hi us preguem que complimenteu el document de delegació de vot que us podeu descarregar en aquest enllaç i ens el feu arribar a l’adreça: xarxasost@diba.cat 

Enquesta sobre el Pacte Verd:"The future of the Green Deal with(in) cities: a local stakeholder consultation"

Compartim l'enquesta del Joint Research Centre que servirà per desenvolupar la seva investigació per a la pròxima fase d'implementació del Pacte Verd Europeu, i amb l’objectiu de guiar la pròxima Comissió en la implementació de polítiques del Green Deal en l'àmbit local i regional. 

dijous
07
09:00h
Març 2024

24a Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la SostenibilitatCONVOCATÒRIA PER A LA 24a ASSEMBLEA GENERAL DE LA XARXA

Data
: Dijous, 7 de març, de 9 a 17 h (visita tècnica en horari de tarda, dinar inclòs)

Lloc: Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú. C/ d'Olesa de Bonesvalls, 8, Vilanova i la Geltrú.

CONVOCATÒRIA AMB EL PROGRAMA

FORMULARI D'INSCRIPCIONS 

3

Vídeo: Presentació del Catàleg 2024 de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona

Enregistrament i documentació presentada a la sessió informativa en línia realitzada el 16 de gener del 2024


Podeu consultar tota la informació a:

Catàleg 2024
See video

Oferta de Formació ambiental pel primer trimestre del 2024

La formació contínua és una eina clau pel correcte desenvolupament de les tasques professionals. Des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona s'ofereixen accions formatives organitzades en set temàtiques de l’àmbit ambiental per a capacitar al personal tècnic municipal en la millora contínua en els seus llocs de treball. A continuació podeu consultar l'oferta formativa pel proper trimestre en període de preinscripció. Podeu clicar a cada curs per saber-ne més i tramitar la preinscripció.

La Xarxa es prepara per al nou mandat

Un cop iniciat el nou mandat, la Xarxa també comença la preparació per als propers 4 anys i amb això la benvinguda a les persones representants dels ens municipals que la conformen. El passat mes de novembre, prop de 30 representants d’ens locals que formen part de la Xarxa es van reunir a la reunió del grup motor de la Xarxa. Aquest va resultar un espai de retrobament per aquells representants que han renovat, però també de benvinguda per a aquelles persones que s’hi incorporen per primera vegada.

Podeu llegir la notícia completa a la web de la Xarxa.

Premis Capital Verda Europea i Fulla Verda Europea 2026: Període per presentar candidatures obert

Ens complau informar-vos que el concurs Capital Verda Europea (European Green Capital) i Fulla Verda Europea 2026 (Green Leaf) ja està obert. La data límit per presentar la sol·licitud és el 30 d'abril de 2024.

Els Premis reconeixen i premien l'acció local cap a una transició cap a un futur més verd i sostenible. També impulsen accions més audaces i estimulen l'orgull local. Les ciutats capdavanteres ens mostren com es pot fer la transició verda.

Per obtenir més informació, consulteu els fulletons de 2026 al nostre lloc web i estigueu atents al Taller de sol·licitants 2024 que tindrà lloc a principis de febrer.

Ciutats membres de la Xarxa com Viladecans, Cornellà de Llobregat o Mollet del Vallès ja han estat reconegudes en anteriors edicions del premi European Green Leaf. Podeu contactar amb ells per si necessiteu que us exposin la seva experiència.

Cursos en preinscripció per la tardor 2023

La formació contínua és una eina clau pel correcte desenvolupament de les tasques professionals. Des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona s'ofereixen accions formatives organitzades en set temàtiques de l’àmbit ambiental per a capacitar al personal tècnic municipal en la millora contínua en els seus llocs de treball. A continuació podeu consultar l'oferta formativa pel proper trimestre en període de preinscripció. Podeu clicar a cada curs per saber-ne més i tramitar la preinscripció.

La Xarxa fa balanç de la feina feta i traça línies de futur

Amb el final del mandat, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat arriba al moment de parar, reflexionar i avaluar la feina feta en aquests quatre anys. A més d’aquesta retrospectiva, també és el moment de detectar noves necessitats compartides dels ens locals que la conformen i traçar les línies de futur d’allò que es vol treballar en els propers anys. 

Podeu llegir la notícia completa a l'enllaç al web de la Xarxa.