Destacats

Resultats del seminari "Experiències sobre casos d’èxit de naturalització a ciutats i pobles espanyols"

En l’última sessió de l’any del Cicle de seminaris tècnics d’adaptació i naturalització de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat s’han compartit accions de naturalització de municipis d’àmbit estatal.

El passat 8 i 14 de novembre es va celebrar la tercera sessió dels seminaris coorganitzats per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el suport tècnic d’Anthesis.

La sessió, dividida en dues parts, va acollir les bones experiències d’un total de 7 ens municipals amb diversitat de mida i tipus d’actuacions.

Veure notícia completa al web de la Xarxa

dilluns
02
09:00h
Desembre 2024

CONAMA 2024, Compartir para avanzar

CONAMA és el Congrés Nacional del Medi Ambient , la principal trobada a Espanya per discutir i abordar temes relacionats amb la sostenibilitat i el medi ambient, reunint diversos actors per promoure el diàleg i l'acció ambiental.

El Congrés Nacional del Medi Ambient es manté en la seva missió de compartir coneixement per impulsar un futur basat en la sostenibilitat. Des del 1992, CONAMA ha estat un espai clau per fer diagnòstics, analitzar problemes, debatre i proposar solucions i, sobretot, aprendre en conjunt.

Ara, amb més informació que mai sobre els reptes ambientals, tenim les respostes i les eines per actuar. Però el camí no és exempt de dubtes. En aquesta edició, la Fundació Conama reforça la importància de col·laborar amb confiança. Del 2 al 5 de desembre, a Madrid, milers de persones implicades amb la sostenibilitat es reuniran en una XVII edició per compartir experiències i continuar desfent els nusos que compliquen la nostra relació amb el planeta. Perquè la clau és compartir i avançar col·lectivament.

MÉS INFORMACIÓ, PROGRAMA I INSCRIPCIONS A  CONAMA.ORG

Ens locals adherits a la DECLARACIÓ DE VILANOVA I LA GELTRÚ per l'ambició climàtica

El 7 de març del 2024 s'ha celebrat la 24a Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

S'ha aprovat la 

DECLARACIÓ DE VILANOVA I LA GELTRÚ per l'ambició climàtica (PDF)

DECLARACIÓ DE VILANOVA I LA GELTRÚ per l'ambició climàtica (DOC)

VÍDEO: Entrevista a Marc Serra, president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

Entrevista realitzada a Marc Serra, president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i diputat d'Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona.

A càrrec de l'equip de Sostenible.cat

Enregistrada a Vilanova i la Geltrú, el 7 de març del 2024, en el marc de l'Assemblea general de la Xarxa.

Contingut:

00:00 Què és la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat?

Marc Serra
See video
dimarts
25
12:00h
Juny 2024

Jornada: Urbanisme per la transició alimentària

Formació per tècnics/es de l’administració pública

Què aporta la perspectiva productiva, regenerativa i comunitària a la re-naturalització dels entorns urbans? Per què és necessària aquesta perspectiva? Com des de l’administració pública local es poden regenerar els nostres pobles i ciutats perquè siguin entorns més habitables, resilients i cohesionats socialment?

INSCRIPCIONS ALS NOUS GRUPS I ESPAIS DE TREBALL DE LA XARXA (2024-2027)

Iniciem el desplegament dels acords adoptats a la 24a Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat amb la constitució dels nous grups i espais de treball de la Xarxa pel mandat 2024-2027. Podeu consultar el llistat dels nous grups i espais de treball, així com els diferents nivells d'implicació que suposa formar-ne part a: https://www.diba.cat/web/xarxasost/grupstreball

Per apuntar-se als nous grups i espais de treball, cada ens local pot fer-ho mitjançant el formulari següent: https://formularis.diba.cat/activitats/inscripcions-grups-espais-treball-xarxa-ciutats-pobles-cap-sostenibilitat-2024-2027

Guia "Estratègia ecològica per a municipis petits"

Els municipis petits tenen un paper essencial en la transició ecològica, la descarbonització i el repte demogràfic. L'objectiu és assolir-ne la descarbonització i l'autosuficiència energètica i, per això, han d'aconseguir un consum energètic el més eficient possible, eliminar l'ús de combustibles fòssils, com la gasolina o el gas natural, i substituir-los progressivament per fonts d'energia netes i renovables.

La Fundació Renovables ha creat aquesta guia per tal d'ajudar a afrontar els objectius de la transició energètica als municipis de menys de 50.000 habitants, amb una menció especial a aquells de menys de 10.000. Hi expliquem com han de desenvolupar el seu propi full de ruta, identificant quina és l'estratègia energètica que cal seguir i proposant tota una bateria de mesures complementàries per aconseguir-ho.

Guia "Estratègia ecològica per a municipis petits"

Compromís municipal per accelerar les polítiques ambientals davant la crisi climàtica

“Accelerar la implementació de les polítiques locals, amb centralitat i transversalitat i amb el protagonisme de la ciutadania davant la realitat de la crisi climàtica”. Aquest és el compromís que es desprèn de la ‘Declaració de Vilanova i la Geltrú per l’ambició climàtica’, que s’ha fet pública dijous, 7 de març, a la capital del Garraf durant la celebració de la 24a Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Font: Premsa Diputació de Barcelona