Destacats

Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2023: Passos a fer i recursos de suport

bb498fc84a9ca6b0600731e0558830fe-525x73.

La campanya per tot Europa del 20 al 22 de juny. 

Activitats a Catalunya del 15 de juny al 30 de juliol, amb especial interès en jornades de Portes obertes a projectes d'energia sostenible.

Oferta de recursos de suport ja disponible.

Aparador de recursos d'educació ambiental de suport a activitats per la Setmana de la Natura i el Dia Mundial del Medi Ambient 2023

Per a ens locals de la província de Barcelona

Del 22 de maig al 5 de juny se celebra la 8a edició de la Setmana de la Natura 2023, per tant, del Dia Internacional de la Diversitat Biològica al Dia Mundial del Medi Ambient. 15 dies per apropar-te a conèixer, estimar i passar a l’acció per la natura. I el 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA): una jornada per fomentar la sensibilització i l'acció global per a la protecció del medi ambient. 

En el context d'aquestes dues campanyes, molts ens locals organitzeu activitats per donar a conèixer el vostre entorn natural. 

L'Oficina Tècnica d'Educació i Promoció Ambiental de la Diputació de Barcelona ofereix una selecció del seu Catàleg de recursos d'educació ambiental que inclou aquelles exposicions, activitats amb monitoratge i material en préstec més adient per la temàtica i les dates. Cada recurs disposa d'accés al formulari de sol·licituds.

Tota la informació de l'aparador a l'enllaç.

divendres
28
13:00h
Abril 2023

Presentació de la Setmana de l'Energia 2023

bb498fc84a9ca6b0600731e0558830fe-525x73.

Un any més, els organitzadors de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible a casa nostra, ens volem trobar amb vosaltres per explicar-vos la nova edició d’enguany.

VÍDEO: Experiències que aposten per una transició ecosocial (V Fòrum sobre medi ambient i món local)

L’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona ha organitzat el V Fòrum sobre Medi Ambient i Món Local els dies 28 de febrer i 1 de març del 2023. El Fòrum ha estat el punt de trobada entre els actors públics i privats per explorar línies de futur en l’àmbit de la sostenibilitat local.

El V Fòrum s'ha dividit en tres itineraris temàtics. L'itinerari sobre reptes ecosocials ha realitzat una taula rodona amb representants de diverses administracions locals.

Continguts:
 

Transició ecosocial
See video

Dia mundial de l'aigua 2023. Accelerem el canvi

El Dia Mundial de l'Aigua (World Water Day) 2023 té com a lema Accelerem el canvi (Accelerating change). 

L'ACA, la Diputació de Barcelona i l'AMB, amb la coordinació de la Xarxa, us presentem un any més un conjunt de recurs de suport per animar als ens locals a adherir-vos i organitzar accions en el marc del Dia Mundial de l'Aigua

Teniu tota la informació a la web de la Xarxa, on hi podreu trobar:

Enquesta sobre percepció social del canvi climàtic de l'AMB

L'estudiant en pràctiques de l'AMB Nicolás Barbero està fent el seu Treball Final de Grau sobre Percepció social del canvi climàtic. Us animem a contestar l'enquesta a continuació i a fer-ne difusió:

Enquesta sobre percepció social del canvi climàtic de l'AMB

> Català

VÍDEOS: Jornada "Cap on anem? Planificar i explorar en educació ambiental" (27/01/2023)

Enregistrament de la sessió realitzada el 27 de gener del 2023

EA26 2023
See video

VÍDEO I DOCUMENTACIÓ: Taller el nou currículum escolar: una oportunitat d'educació ambiental (amb nou dossier de la sessió)

Taller el nou currículum escolar: una oportunitat d'educació ambiental 

Organitzada conjuntament entre la Xarxa d'Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Jornada presencial i en línia realitzada el dia 1 de febrer de 2023.