La Fira BlauVerd de Vilanova i la Geltrú canvia de dates i creix cap a la plaça del Port

BlauVerd, la fira del Mar i del Medi Ambient es celebrarà a la rambla de la Pau i a la plaça del Port de Vilanova i la Geltrú, el cap de setmana de 7 i el 8 de maig. La primera novetat és que la fira canvia de dates, sobretot per adaptar-se millor a les necessitats dels expositors per tal que no afecti a la seva activitat de temporada. BlauVerd arriba a la seva segona edició després que es fusionessin Expomar i la fira del Medi Ambient. Es tracta d'una fira organitzada íntegrament des de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb una implicació directa de les regidories de Medi Ambient, de Promoció Econòmica i de Comunicació. Blauverd també compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. La fira serà inaugurada el dissabte 7 de maig al matí pel conseller de Territori i Sostenibilitat de Catalunya, Josep Rull 

La segona edició de la fira creix significativament, augmentant en superfície, número d'expositors i activitats professionals i lúdiques. Aquest any hi haurà un total de 78 expositors i un total de 94 carpes. L'espai habitual de la rambla de la Pau ha quedat petit i la superfície firal s'ha expandit cap a la plaça del Port. 

La fira BlauVerd ha estat presentada aquest matí per Gerard Llobet, regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient; per David Montes, regidor adjunt a Promoció Econòmica; i per Ariadna Llorens, regidora de d'Innovació i Tic de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. 

Llobet ha manifestat que Blavuerd "té l'objectiu d'esdevenir un referent del medi ambient i el litoral de Catalunya. Vol ser un punt de trobada per científics, professionals i ciutadania. Vol donar a conèixer les potencialitats del territori del Garraf en temes de medi ambient i litoral. La ciutat s'està posicionant al país, en un espai on es concentren molts interessos, científics, empresarials, i socials, relacionats amb el mar i el medi ambient. En aquest sentit, BlauVerd és una magnifica plataforma per donar a conèixer a la ciutadania les investigacions i organitzacions que estan treballant per millorar el medi ambient."

El regidor de Medi Ambient ha citat diferents exemples d'aquest esforç com les energies renovables aplicables a la navegació, el mar com a font d'energia renovable, la recerca i el coneixement científic sobre el canvi climàtic i els seus afectes sobre el mar i el litoral, així com, la protecció dels espais protegits de la Xarxa Natura 2000, la protecció de la biodiversitat, la pesca sostenible, la gestió de les infraestructures al litoral com els ports, o les vies de comunicació, etc. 

David Montes, ha volgut destacar "la capacitat estratègica de la fira que tracta dos temes fonamentals pel govern com son la potenciació de la façana marítima i del mar, així com la protecció del nostre entorn i del Medi Ambient." Montes també ha parlat sobre la vesant econòmica d'atreure visitants del país a la ciutat que puguin fer despesa a la ciutat – hotels, restaurant, comerç, empreses nàutiques – que ajudi a la reactivació de l'economia local.

La regidora Ariadna Llorens ha presentat la programació del Campus Universitari de la Mediterrània en el marc de la Fira BlauVerd. Aquesta activitat, totalment gratuïta i per inscripció prèvia, s'obre aquest dijous 28 d'abril i es tanca el 6 de maig. L'auditori de Neàpolis acollirà aquesta programació impulsada des de la regidoria d'Innovació i TIC de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, on s'abordaran qüestions d'àmbit científic i tecnològic amb el rerefons del mar i el medi ambient. (CONSULTEU PROGRAMACIÓ AQUÍ) Ariadna Llorens ha dit que"Vilanova i la Geltrú vol mantenir la capitalitat sobre aspectes com el mar i la sostenibilitat, i marcar un posicionament únic en l'àmbit català. Molts dels projectes d'àmbit europeu que estem treballant, tenen con a eixos principals el mar i el medi ambient. Estem davant d'oportunitats al voltant de la recerca científica entorn el port o la façana marítima, que clarament reforçaran el posicionament de la ciutat." 

L'extensa programació de BlauVerd (CONSULTEU PROGRAMACIÓ AQUÍ) està destinada tant a científics i professionals del medi natural i marí, però també a la ciutadania en general, ja que existeix una amplia oferta d'activitats de caire lúdic i informatiu. 

A l'apartat professional BlauVerd crearà espais de debat i reflexions per a professionals del sector científic i tècnic. En aquest aspecte destaca la Jornada Governança del Litoral(CONSULTEU PROGRAMACIÓ AQUÍ), Les conferències del Campus de la Mediterrània, i l'espai Àgora Ambiental. 

La fira s'estructurarà a partir de diferents eixos temàtics. Aquests seran l'espai de l'energia i la mobilitat sostenible, l'eco turisme, bio salut, alimentació saludable, arquitectura sostenible, artesania, Estació Nàutica a la plaça del Port, nàutica, associacions, organitzacions i institucions. Entre les activitats lúdiques destacades sobresurten el circuït per provar vehicles elèctrics, el Clean up Day (jornada neteja litoral), els tallers mediambientals, els batejos de vela i submarinisme, les demostracions de rescat aquàtic amb gossos, les portes obertes de salvament marítim, o les jornades gastronòmiques. Cal citar també La Marató de l'Energia, una espai a la rambla de Pau on els ciutadans podran resoldre els seus dubtes amb la facturació energètica amb tècnics especialistes. 

Mes informació a www.firablauverd.cat

1
Temes:
Territori
1
Categories:
Notícies