La Xarxa informa

Notícies d'activitats pròpies de la Xarxa

Un curs per viure amb límits

Què són els límits? Com ens afecten? Són necessaris? Podem créixer indefinidament de manera il·limitada?

La Xarxa fa balanç de la feina feta i traça línies de futur

Amb el final del mandat, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat arriba al moment de parar, reflexionar i avaluar la feina feta en aquests quatre anys. A més d’aquesta retrospectiva, també és el moment de detectar noves necessitats compartides dels ens locals que la conformen i traçar les línies de futur d’allò que es vol treballar en els propers anys. 

Podeu llegir la notícia completa a l'enllaç al web de la Xarxa.

Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2023: Passos a fer i recursos de suport

bb498fc84a9ca6b0600731e0558830fe-525x73.

La campanya per tot Europa del 20 al 22 de juny. 

Activitats a Catalunya del 15 de juny al 30 de juliol, amb especial interès en jornades de Portes obertes a projectes d'energia sostenible.

Oferta de recursos de suport ja disponible.

Aparador de recursos d'educació ambiental de suport a activitats per la Setmana de la Natura i el Dia Mundial del Medi Ambient 2023

Per a ens locals de la província de Barcelona

Del 22 de maig al 5 de juny se celebra la 8a edició de la Setmana de la Natura 2023, per tant, del Dia Internacional de la Diversitat Biològica al Dia Mundial del Medi Ambient. 15 dies per apropar-te a conèixer, estimar i passar a l’acció per la natura. I el 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA): una jornada per fomentar la sensibilització i l'acció global per a la protecció del medi ambient. 

En el context d'aquestes dues campanyes, molts ens locals organitzeu activitats per donar a conèixer el vostre entorn natural. 

L'Oficina Tècnica d'Educació i Promoció Ambiental de la Diputació de Barcelona ofereix una selecció del seu Catàleg de recursos d'educació ambiental que inclou aquelles exposicions, activitats amb monitoratge i material en préstec més adient per la temàtica i les dates. Cada recurs disposa d'accés al formulari de sol·licituds.

Tota la informació de l'aparador a l'enllaç.

Obertes les inscripcions per al 3r Congrés de Qualitat de l’Aire

26/27 d’octubre de 2023 a Fira Sabadell.

S’obren les inscripcions per la 3a edició del Congrés de Qualitat de l’Aire, l’esdeveniment de referència a escala estatal, que torna a la seva versió presencial.

Inscripcions obertes aquí

Durant una jornada i mitja, amb 3 espais en paral·lel, zona d’exposició i networking i més de 60 ponents, afavorim la projecció dels diferents agents sectorials i recolzar sinergies i aliances necessàries per enfortir i visibilitzar el sector de la gestió de la qualitat de l’aire.

Dia internacional sense soroll 2023

El 26 d'abril se celebra el Dia internacional sense soroll.

Amb aquest dia, que se celebra l’últim dimecres d’abril de cada any, es pretén conscienciar sobre la necessitat de promoure la preservació de l’ambient acústic a escala internacional, la bona salut auditiva i sobre les molèsties i efectes perjudicials que el soroll genera i té per a la salut. 

Us facilitem un interactiu amb recursos digitals per difondre el missatge d'aquesta diada.

Dia mundial de l'aigua 2023. Accelerem el canvi

El Dia Mundial de l'Aigua (World Water Day) 2023 té com a lema Accelerem el canvi (Accelerating change). 

L'ACA, la Diputació de Barcelona i l'AMB, amb la coordinació de la Xarxa, us presentem un any més un conjunt de recurs de suport per animar als ens locals a adherir-vos i organitzar accions en el marc del Dia Mundial de l'Aigua

Teniu tota la informació a la web de la Xarxa, on hi podreu trobar:

Dia mundial de l'Aigua 2023: Adhesions dels ens locals

Els ens locals membres de la Xarxa us podeu adherir al Dia Mundial de l'Aigua enviant un escrit d'adhesió als tres punts següents a xarxasost@diba.cat.

Si esteu d'acord amb:

  1. Incentivar i actuar per un ús eficient de l’aigua, amb més urgència encara en el context actual de sequera i emergència climàtica.
  2. Promoure l’adaptació als efectes del canvi climàtic sobre el cicle de l'aigua.
  3. Implicar a les entitats i ciutadania del vostre territori, per tal que expliqueu i expliquin perquè és important l'aigua per a cadascú i compartir-ho a les xarxes socials, notes de premsa... 

Ens locals adherits a la DECLARACIÓ DE MONTCADA I REIXAC per uns espais naturals propers als entorns urbans, sostenibles, saludables i resilients

El 15 de juny del 2022 s'ha celebrat la 22a Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

S'ha aprovat la 

DECLARACIÓ DE MONTCADA I REIXAC per uns espais naturals propers als entorns urbans, sostenibles, saludables i resilients (PDF)

DECLARACIÓ DE MONTCADA I REIXAC per uns espais naturals propers als entorns urbans, sostenibles, saludables i resilients (Doc)

L'acord preveu instar als ens locals membres de la Xarxa a aprovar als respectius plens municipals la Declaració adaptant el contingut a algun espai natural del propi municipi. Us animem a aprovar la Declaració. 

Llistat d'ens locals membres de la Xarxa que s'han adherit la Declaració de Montcada i Reixac (...) ->