HORTS ESCOLARS DE VILANOVA I LA GELTRÚ: Educació, Integració i Col·laboració.

La Llar d'infants l'Escateret, nou Horts Escolar a Vilanova i la Geltrú

Cada vegada hi ha més escoles que disposen d’un nou espai pedagògic: l’hort escolar. Un dels objectius principals de l programa d'Agenda 21 Escolar és introduir a les escoles els diferents treballs que es poden fer en un hort escolar i que sigui una activitat fàcil d’integrar en els projectes escolars destinats a desenvolupar competències orientades a fer un ús responsable dels recursos naturals, així com a tenir cura del medi ambient.

Els centres educatius que pertanyen al programa d'Agenda 21 Escolar treballen any rere any dins els seus projectes educatius en els Horts Escolars.

L’hort escolar és un mitjà, no un fi. És per això que nosaltres somiem en un món en que totes les escoles i centres educatius puguin gaudir d’un espai diferent d’aprenentatge, de màgia, d’imaginació i participació. L’hort ensenya a despertar les emocions: colors, formes, textures i olors. Tot allò que ningú mirava, floreix.

Aquest curs escolar, no podia ser menys, podem confirmar que centres educatius de tot tipus participen en aquesta activitat. Ens troben que participen, Llars d'infants, Escoles d'Infantil i Primària, i Instituts. Els centres educatius que participen són: l'Escola Aragai, l'Escola Arjau, l'Escola Canigó, l'Escola Cossetània, l'Escola Ginesta, l'Escola Llebetx, l'Escola El Margalló, l'Escola Pompeu Fabra, l'Escola Ítaca, l'Escola Sant Jordi, l'Escola Volerany, l'Escola El Cim, el Col·legi Sant Bonaventura, el Col·legi Santa Teresa de Jesús ,l' Institut Dolors Mallafré i Ros, l' Institut Manuel de Cabanyes, l' Institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas, l' Institut Baix a Mar, Llar d'Infants El Gavot i Llar Nana. La novetat enguany és la Llar d'infants l'Escateret, que s'ha decidit a iniciar aquest projecte amb moltes ganes i il·lusió per familiaritzar als més petits amb l'hort escolar amb la col·laboració i el suport de l'Agenda 21 Escolar de Vilanova i la Geltrú.

Una altre aspecte molt interessant d'aquest activitat és la col·laboració del departament de Medi Ambient a través del programa d'Agenda 21 Escolar amb el departament de Serveis Viaris per subministrar el compost necessari i llaurar el terreny en funció dels requeriments dels centres. Com cada any des de Serveis Viaris i Medi Ambient es coordinen les intervencions a les diferents escoles en el moment adequat perquè les escoles puguin iniciar i/o continuar amb el seu projecte. 

A la imatge de portada podeu veure l'Hort Escolar del Col·legi Sant Bonaventura, un hort referència al programa d'Agenda 21 Escolar

1
Temes:
Horts
1
Categories:
La Xarxa informa