Microaprenentatge «Reptes i oportunitats de l'agricultura metropolitana»

Des de l’AMB ham desenvolupat el projecte europeu SESAME amb l’objectiu de potenciar els projectes agrícoles i l’emprenedoria en l’àmbit de l’agricultura metropolitana. Aquest projecte s’ha executat conjuntament amb centres de formació i administracions de Marsella, Bolonya i Amposta i està finançat a través del programa Erasmus+ de la Unió Europea.

En el marc d’aquest projecte han creat la formació «Reptes i oportunitats de l'agricultura metropolitana» que posen a la vostra disposició i que us convidem a difondre entre les persones professionals i el públic en general.

Microaprenentatge «Reptes i oportunitats de l'agricultura metropolitana»

Formació experimental pe​r a municipis


L'agricultura urbana i periurbana té una importància creixent a nivell territorial, ambiental, social i econòmic. Es tradueix en accions destinades a reconnectar la població urbana amb la producció agrícola i a relocalitzar els sistemes alimentaris fomentant circuits curts.

La formació respon a les necessitats de sensibilització de les persones tècniques i els càrrecs electes locals per permetre un abordatge transversal dels temes d'agricultura urbana i periurbana.

A partir d’ara, podeu accedir a aquesta formació de manera gratuïta. El curs s'articula entorn a cinc càpsules formatives en format vídeo, de cinc minuts aproximadament, documents de suport que permeten aprofundir en aquells aspectes que es considerin més rellevants i un petit test d’autoavaluació.  

Dissenyada com una introducció a l'agricultura metropolitana, té com a objectiu sensibilitzar els treballadors públics i càrrecs electes, de tots els camps, amb eines d'acció destinades a facilitar el desenvolupament de l'agricultura en contextos urbans i periurbans.

Objectius professionals :

• Identificar els diferents tipus d'agricultura urbana i periurbana, beneficis i serveis ecosistèmics, obstacles i límits.

• Conèixer les palanques d'acció i les bones pràctiques d'aquí i d'altres llocs

• Facilitar l'adquisició de coneixements sobre agricultura urbana i periurbana

• Fomentar el treball transversal dins de la comunitat.

A través d’aquest enllaç, us convidem a gaudir d’aquests materials.
 

1
Temes:
Horts
1
Categories:
Blog