DIA MUNDIAL DE L'AIGUA 2024: Adhesió i organització de jornades de portes obertes

El Dia Mundial de l'Aigua (World Water Day) se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l'atenció en la importància de l'aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos d'aigua dolça. Enguany, la campanya a escala internacional té com a lema Aigua per la Pau (Water for Peace). 


Quines accions podeu organitzar els membres de la Xarxa pel Dia Mundial de l'Aigua en l'actual context de sequera?


El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i l'Agència Catalana de l'Aigua promouran una celebració conjunta del Dia Mundial de l’Aigua (22 de març) amb el Dia Meteorològic Mundial (23 de març), amb l'objectiu de posar en valor l’aigua i tot l’esforç que es fa des de tots els àmbits per garantir-la.

Per fer-ho, es realitzaran jornades de portes obertes en diverses infraestructures del cicle de l’aigua i també algunes vinculades al Meteocat.


La Generalitat iniciarà la campanya el 8 de març, i ja hi ha entitats confirmades per obrir les instal·lacions (potabilitzadores, depuradores, dessalinitzadores, estacions d'aigües regenerades...) com l'ACA, el Consorci d’Aigües Girona Costa Brava, el Consorci Besòs-Tordera, Aigües de Manresa, l'AMB i ATL.

Des de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat animem als ens locals membres i altres operadors del cicle de l'aigua a adherir-se al Dia Mundial de l'Aigua i sumar-se a aquesta jornada de portes obertes. Cada entitat es faria responsable de l'organització de l'activitat i la gestió de les inscripcions, i publicaria l'activitat a la web https://agendadelaigua.cat/
 

A la web de la Xarxa: https://www.diba.cat/web/xarxasost/dia-mundial-de-l-aigua podeu consultar la informació sobre:

- L'adhesió dels ens locals.

- Jornades de portes obertes: informació sobre les activitats ja programades a través de l'ACA. Aquesta informació us pot servir per organitzar les vostres activitats que podeu incloure qualsevol instal·lació del cicle de l'aigua, inclòs dipòsits, sistemes d'aprofitament d'aigües pluvials o grises, pous i aigües freàtiques, clavegueram, sistemes de reg...
 

Per altra banda, recordar-vos que l'ACA, la Diputació de Barcelona i l'AMB, amb la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, us hem presentat un conjunt de recursos d'educació i sensibilització ambiental de suport per animar als ens locals a adherir-vos i organitzar accions en el marc del Dia Mundial de l'Aigua. Aquests recursos poden complementar l'organització d’aquestes jornades de portes obertes.

b37138ee184ec8781ad28de16ebc8bf7-600x55.