Ja teniu disponible el portal interactiu de recursos virtuals per a la prevenció de residus 2021
Del 20 al 28 de novembre del 2021 celebrem la Setmana Europea de Prevenció de residus.
Teniu disponible el portal interactiu amb els recursos virtuals per a la prevenció de residus per fer servir durant la Setmana i també tot l'any. El podeu enllaçar o també incrustar directament dins les vostres webs - si no sabeu com fer-ho ens ho podeu consultar a xarxasost@diba.cat -.
Aquí les activitats que us destaquem:
- Jocs interactius educatius, per aprendre amb els més petits de la casa tot jugant El menjar no es llença
- Reptes per reduir el malbaratament alimentari: dibuixa les superheroïnes i superherois de l’aprofitament alimentari o quantifica el teu malbaratament.
- Receptes d’aprofitament boníssimes que ens expliquen els companys d’Espigoladors.
- Exposició virtual Reduïm Residus. Descobreix les característiques i la importància de la gestió dels residus amb l’objectiu d’afavorir i incrementar la participació de la ciutadania en la presa de decisions ambientals.
- No et pots perdre la Websèrie FTM (Fes-ho tu mateix!), on repassem 13 maneres de reduir els residus de manera dinàmica i visual.
- Exposició interactiva: Suma't al repte de fer fora els plàstics.
- Revista Viure sense plàstics i infogràfies Fora plàstics.
Si no trobeu tots els recursos amagats al portal, feu clic al botó a cada pantalla per descobrir-los.
El portal interactiu inclou so, us recomanem activeu els vostres altaveus o auriculars.
El portal i el conjunt dels recursos és un esforç compartit entre l'Agència de Residus de Catalunya, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona, amb la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. L'objectiu ha estat unir i evitar duplicitats per tal d'oferir-vos als ens locals i, per extensió, al conjunt de la ciutadania, un recull de recursos específicament virtuals.
En total, el portal recull més de 40 recursos virtuals entre infografies, vídeos, reptes, webinars i l'estrena d'una websèrie de 13 capítols.
El portal està plantejat no només com un catàleg de recursos sinó com una narració que permet entendre la problemàtica dels residus i la importància de la prevenció dels residus a mida que anem descobrint el conjunt de recursos (sigui per temes o per tipus d'activitats) i que es pot fer arribar i difondre directament a la ciutadania.