La Diputació de Barcelona distribueix 80.000 Agendes Escolars del Medi Ambient a alumnes de 119 municipis

365 dies per viure sense plàstics: Objectiu de l’Agenda Escolar del Medi Ambient per al curs 2019-2020

Prop de 80.000 alumnes de secundària rebran aquest curs les Agendes Escolars del Medi Ambient i el Desenvolupament, que elabora la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona. També s’han distribuït 7.000 Calendaris Escolars del Medi Ambient als 119 municipis que els van demanar.

L’Agenda Escolar Europea del Medi Ambient i el Desenvolupament és un recurs d’educació ambiental adreçat a joves estudiants de secundària, que la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, ofereix als municipis que en són membres.

Conté els apartats característics d’una agenda escolar qualsevulla, amb la particularitat que al llarg del curs s’inclouen continguts relacionats amb la sostenibilitat, en forma d’activitats o informacions setmanals diverses. Tot, amb l’objectiu de donar a conèixer entre l’alumnat els conceptes del desenvolupament sostenible i estimular i promoure conductes ambientalment responsables i de respecte vers el medi.

Aquests recursos educatius són una contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, amb els quals la corporació està compromesa com a administració.

L’inici del curs és un moment idoni per establir nous propòsits i estrenar il·lusions. L’Agenda Escolar d’enguany ens convida a sumar-nos a un repte comú: reduir el consum de plàstic, especialment el d’un sol ús. El plàstic s’ha convertit en un greu problema ambiental que posa en perill la salut del medi i de les persones. Es tracta d’un material costós i difícil de reciclar i molt contaminant. S’acumula als ecosistemes i posa en perill la vida de molts animals, que poden quedar-hi atrapats o ofegats en ingerir-lo.

Conscient d’aquesta problemàtica, l’Agenda Escolar se suma al repte #zeroplàstics, partint de la premissa que el millor residu és el que no es produeix. Això ens porta a posar l’accent en la prevenció de residus.

Davant d'aquesta realitat, cada cop són més les persones que conscients d’aquest problema d’abast mundial, emprenen mesures per reduir el plàstic a la seva vida, sobretot el d’un sol ús. L'Agenda Escolar convida a sumar-se a la revolució #zeroplastics, i a compartir, a través de les xarxes socials i de l'entorn dels alumnes, tot allò que aprenguin amb aquestes agendes i el que fan per viure amb menys plàstic.

L’Agenda Escolar disposa d’una web: http://agendaescolar.diba.cat i presència a les xarxes socials, a Instagram amb l’usuari (@agendaescolardiba) i a Facebook (http://www.facebook.com/agendaescolar).

 
2
1
Categories:
La Xarxa informa