El Govern convoca la primera cimera catalana davant l'emergència climàtica

La trobada serà el 17 de gener i en sortiran compromisos i accions per accelerar la resposta 

Una reunió de gran abast sobre l'emergència climàtica a Catalunya per intentar accelerar accions concretes per combatre i adaptar-se als efectes que ja són una realitat. Aquest és l'objectiu del Govern amb les trobades prèvies que han començat aquest dijous amb agents d'àmbits molt diversos per dissenyar un full de compromisos que s'acabi aprovant en una cimera convocada per la Generalitat el 17 de gener.

Font: Ara.cat i Govern.cat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la secretària de Medi Ambient, Marta Subirà, han iniciat la ronda de reunions preparatòries aquest matí amb el món local i amb patronals i sindicats. Les pròximes setmanes les trobades sectorials continuaran amb el sector financer i d'assegurances, la indústria química i agents de l'aigua, l'agricultura i el sector alimentari, el sector turístic, l'automoció i la mobilitat, la construcció i els gestors de grans infraestructures com el port i l'aeroport, entre d'altres.

"Les propostes que ens facin arribar des dels diferents sectors serviran per elaborar un full de ruta que concretarà programes i accions concretes", ha explicat Calvet. La primera trobada ha servit, segons ha dit, per "constatar la predisposició i amplíssim consens" sobre la necessitat d'actuar.

1
Categories:
Notícies