Lliurament de premis als alumnes que van participar a la primera Marató Energètica de BlauVerd

El dia 24 d'octubre es va dur a terme l'acte de lliurament de premis als alumnes que van participar a la primera Marató Energètica que es va celebrar durant la fira BlauVerd d'enguany. Diferents alumnes de l'Escola Politècnica superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú van estar assessorant a tots els ciutadans que ho van sol·licitar, sobre el funcionament de la factura elèctrica domèstica. Aquests alumnes van rebre formació per part de l'Agència Local de l'Energia i van poder fer les tasques d'assessorament des de l'estand que la regidoria de Medi Ambient tenia a la fira BlauVerd. Aquest projecte ha estat coordinat per la professora Emília Papiol. 

L'acte de lliurament va comptar amb la presència de Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú Gerard Llobet, regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient; i del director de l'EPSEVG, Frederic Vila. Llobet ha afirmat que la gestió de l'energia representa un dels principals reptes que tenen actualment les administracions públiques. "Un dels principals temes de debat en cimeres internacionals sobre medi ambient i canvi climàtic" i en aquest sentit ha remarcat "l'important paper que han de tenir el món científic i acadèmic, d'on provenen els estudiants reconeguts avui, per assessorar i orientar en les polítiques públiques." 

Llobet també va recordar que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, a través de l'Agència Local de l'Energia i Serveis Socials, va ser un dels pioners del país a promoure auditories energètiques a les llars amb l'objectiu de reduir el consum energètic i la despesa econòmica de les famílies. "Amb la feina que han fet aquests estudiants sobre la factura de la llum, han conegut com afecta la gestió de l'energia en l'àmbit social, però hi ha molt de camí per recórrer en altres àmbits estratègics, com l'urbanisme o la mobilitat." 

El director de la EPSEVG va remarcar la tasca dels estudiants i la bona coordinació entre la universitat i l'Ajuntament com un tàndem imprescindible per al desenvolupament de la ciutat. Ha recordat que "a casa nostra tenim importants actors en els camps de la gestió de l'energia i els efectes del canvi climàtic, com per exemple el LAB, de prestigi internacional." Finalment, Neus Lloveras ha volgut felicitar els alumnes per la feina feta i per col·laborar durant dos dies en aquesta activitat d'interès per a tota la ciutadania a la Fira BlauVerd.