Jornada sobre el vehicle elèctric com a motor de transformació de la ciutat

La sala d'actes de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria (UPC), a Vilanova i la Geltrú, acollirà la sessió de matí El vehicle elèctric, perspectives de futur, el proper dimarts 22 de novembre. Experts en automoció i mobilitat exposaran novetats al voltant del vehicle elèctric i les seves perspectives de futur. S'analitzaran i es debatran diferents aspectes, com ara les infraestructures 
de recàrrega o la mobilitat sostenible. La iniciativa d'aquest acte ha sortit del Fòrum d'Empreses de Serveis Energètics del Garraf, promogut per l'Agència de Desenvolupament NODE. La sessió compta amb la col·laboració de l'Institut Català d'Energia. 

Un eix important a tractar serà la mobilitat de zero emissions i els vehicles elèctrics o híbrids. Els esforços es centren en trobar solucions per superar les dificultats actuals, promovent la cerca de millores en el desenvolupament d'aquesta tecnologia i incentivar les línies d'actuació per a un correcte traspàs social cap a la mobilitat sostenible. 

La sessió començarà a dos quarts de deu, amb l'obertura a càrrec de Rosa Huguet, presidenta de NODE Garraf. Al seu costat hi seran Frederic Vilà, director del campus local de la UPC, i Santiago Sánchez, degà del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Vilanova i la Geltrú. A la ponència d'obertura, José Manuel Barrios, director d'Innovació d'Applus IDIADA, exposarà l'estat actual, reptes i oportunitats del vehicle elèctric. Tot seguit, a la taula rodona d'Infraestructures de recàrrega, presentada pel conseller delegat de NODE Garraf, Isidre Also, intervindran Miquel Àngel Escobar, de l'Institut Català d'Energia, i en Joan Pallisé, de l'empresa Circutor. En aquesta taula es parlarà sobre la necessitat de desenvolupar la instal·lació de punts de recàrrega pel territori i l'ús de les renovables com a Font d'alimentació. 

En la ponència de context, Vicenç Aguilera, president del Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya, parlarà de les perspectives de futur i les tendències del mercat de l'automoció i, en concret, la irrupció dels vehicles híbrids i elèctrics. La segona taula rodona serà presentada pel director de Desenvolupament de Lavola, Antoni Mansilla. Tractarà la mobilitat sostenible, abordant la creació de zones urbanes d'atmosfera protegida a les ciutats i les flotes d'empresa. Intervindran Susi López, de l'Ajuntament de Terrassa, i Marc Figuls, de la Fundació RACC. En l'apartat acadèmic, l'equip E3-Team, de la mateixa Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú, explicarà la seva experiència a partir de la creació d'un prototip de moto elèctrica per a competició. 

La cloenda anirà a càrrec de Gerard Llobet, regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i de Benjamí Cubillo, subdirector general de Coordinació i Gestió de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya. L'acte rep el suport de la Diputació de Barcelona, i és una acció subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.