Image resize threshold of 9999 remote images has been reached. Please use fewer remote images.

Mobilitat sostenible

Ens preparem per la Setmana Europea de la Mobilitat 2024 "Compartim l'espai públic"

Del 16 al 22 de setembre de 2024 se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. També es visualitzen els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, la millora de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Models de gestió de preus dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Resultats dels seminaris tècnics

El grup de treball de transició energètica local i justa de la Xarxa ha iniciat el desenvolupament del seu pla de treball amb el nou cicle de seminaris tècnics sobre transició energètica local i justa.

La primera sessió doble en línia ha abordat el repte de la gestió dels preus dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics gestionats per les administracions locals, un cop una primera etapa de punts públics gratuïts ja ha finalitzat i cal plantejar-se els models de gestió i el paper de l'ens local en l'impuls del vehicle elèctric i l'electromobilitat.

Les sessions han comptat amb experts en l'àmbit de la instal·lació de punts de càrrega a escala europea i catalana, així com experiències reeixides i models de gestió diferents a Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Prats de Lluçanès.

Podeu consultar la documentació enregistrament de les dues sessions a la web del cicle de seminaris tècnics sobre transició local i justa.

Cursos en preinscripció per la primavera 2024: places disponibles pel curs de Promoció de la mobilitat sostenible

La formació contínua és una eina clau pel correcte desenvolupament de les tasques professionals. Des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona s'ofereixen accions formatives organitzades en set temàtiques de l’àmbit ambiental per a capacitar al personal tècnic municipal en la millora contínua en els seus llocs de treball. A continuació podeu consultar l'oferta formativa pel proper trimestre en període de preinscripció. Podeu clicar a cada curs per saber-ne més i tramitar la preinscripció.

dimarts
07
09:00h
Novembre 2023

Seminari de formació ciciclista UnaBici+

Després de l'èxit de les edicions anteriors del Seminari de formació ciclista per a equips municipals (més informació aquí) la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta llança la 3a edició del curs de formació ciclista urbana, organitzada per la RCxB en col·laboració amb la Factoria de Ciclistes, que combina la modalitat en línia (part teòrica) amb la modalitat presencial (part pràctica).

INSCRIPCIONS AQUÍ
  

Subvencions per al foment de l'ús de la bicicleta

Subvencions per al foment de l'ús de la bicicleta de FERROCARRILES ESPAÑOLES F.S.P. 

En data 23 de novembre de 2022 va quedar publicada al Butlletí Oficial de l'Estat l'Ordre TMA/1131/2022, d'11 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions a entitats locals per al foment de l'ús de la bicicleta mitjançant inversió en infraestructura ciclista.

dijous
13
12:00h
Octubre 2022

Webinar de presentació de la "Guia de recomanacions per al disseny d'infraestructures ciclistes"




La Oficina de la Bicicleta del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana (MITMA) està elaborant una Guia de recomanacions per al disseny de la infraestructura ciclista en col·laboració, entre d'altres entitats, amb la FEMP.

S'organitza aquest webinar en què es presentarà l'esborrany de la proposta de la Guia per sotmetre'l als comentaris i les propostes dels tècnics de les entitats locals.

Anunciada una nova convocatòria de 500 milions d’euros per implantar Zones de Baixes Emissions i millorar la sostenibilitat del transport urbà

Font: Generalitat de Catalunya

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha anunciat la publicació d’una nova convocatòria de 500 milions d’euros per a la implementació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà pel mes de juliol, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Aquesta convocatòria es suma a l’anterior de 1.000 milions d’euros, dirigida també a corporacions locals. 

A l’Estat Espanyol, el transport és responsable del 27,5% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, gairebé 5 punts per sobre de la mitjana europea. D’aquestes, el 93% provenen del transport per carretera, mentre que la sumpa del transport aeri i marítim no arriba al 7% de les emissions, si bé el transport aeri és el que més emissions produeix per viatger i tona transportada.  

dijous
16
09:30h
Juny 2022

Sessió en línia "La recàrrega del vehicle elèctric als municipis"

L'Institut Català d’Energia organitza la sessió “La recàrrega del vehicle elèctric als municipis” que tindrà lloc en línia el proper dijous 16 de juny a les 9.30h.

Durant la sessió s'explicarà la situació actual dels serveis de mobilitat elèctrica, i aspectes normatius i de gestió i adquisició de punts de recàrrega municipals. També es presentaran tres nous informes elaborats amb la col·laboració de Schlaich Dauss sobre els serveis municipals de recàrrega de vehicles elèctrics, l’ordenança reguladora de preus públics per a punts de titularitat municipal, i el context normatiu d’aquests serveis.