Les energies renovables marines al CUM

Divendres va cloure's la programació especial del Campus Universitari de la Mediterrània (CUM) amb motiu de la fira Blau-Verd amb la ponència 'Energies renovables. Del Vent a l'onatge' a càrrec del sots-director de Gestió del Laboratori d'Enginyeria Marítima de la UPC, Daniel González.

La conferència, que es va celebrar a l'auditori de Neàpolis, va abordar l'aprofitament del mar com a element generador d'energia, a partir del vent, de les corrents marines i de les onades. En aquest sentit, Daniel González va explicar els diferents sistemes que hi ha actualment per obtenir energia a partir dels corrents marins i de les onades. Quant a l'energia eòlica, el sots-director de Gestió del Laboratori d'Enginyeria Marítima de la UPC va fer referència als avantatges i inconvenients "d'instal·lar al mar molins de grans dimensions amb aspes que en alguns casos tenen fins a 100 metres de longitud". Com a punt final de la seva intervenció, Daniel González va expressar la importància "de continuar fent recerca en aquest àmbit per tal de generalitzar l'ús de les energies renovables marines"principalment pels avantatges que comporta en termes de sostenibilitat mediambiental i estalvi econòmic.

La programació especial del CUM amb motiu de la fira del mar i el medi ambient Blau-Verd s'ha dut a terme del 28 d'abril al 6 de maig a l'auditori de l'Agència Pública d'Innovació Neàpolis. Més d'un centenar de persones han participat en aquest cicle de quatre conferències relacionades amb el mar, el coneixement, la innovació i el medi ambient abordant diferents temàtiques com els cetacis, les aus marines o els resultats de les campanyes realitzades pel primer submarí d'ús civil i científic català, l'ICTINEU 3.

1
Categories:
Notícies