La segona Jornada de Governança Litoral obrirà la fira BlauVerd de Vilanova i la Geltrú el dijous 5 de maig

La segona edició de la Jornada de Governança Litoral tornarà a precedir l'obertura de la fira BlauVerd, que enguany se celebrà el cap de setmana del 7 i el 8 de maig. La Jornada es farà el dijous 5 de maig de les 9 a les 14.30 h a la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú. La inscripció per a participar a aquesta jornada és completament gratuïta, però necessita d'inscripció prèvia al correu electrònic consorci@collsmiralpeix.cat ,o bé al telèfon 938140000 a l'extensió 2029. 

La Jornada, que està organitzada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la fira BlauVerd i el Consorci dels Coll i Miralpeix l'obriran a les 10 h Gerard Llobet, regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú; i Josep M Hugué, regidor de Medi Ambient i Salut de l'Ajuntament de Cubelles i president del Consorci del Colls i Miralpeix – Costa del Garraf. 

Tot seguit es farà la primera taula rodona al voltant de l'activitat econòmica en els espais natural protegits. A la taula hi participaran Francesc Vidal, director del Parc Natural de l'Ebre; Marc Marí, director del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter; i Maria José Albadalejo, gerent del Consorci Espais Naturals del Delta del Llobregat. Aquesta taula estarà moderada pel gerent de l'Estació Nàutica de Vilanova i la Geltrú, Joan Manuel Gallego. 

Després d'una breu pausa, ja jornada es reiniciarà amb la segona taula rodona que parlarà de ports, economia i sostenibilitat. La taula estarà formada per David Ruiz, responsable del port de Palamós; Enric Martínez,, responsable del port de Sant Carles de la Ràpita; i Margarita Díez, responsable del port de Vilanova i la Geltrú. La taula estarà moderada per Ididre Also, director general de l'ADEPG. La darrera taula rodona tractarà el futur de la pesca a la Mediterrània i estarà composada per Sergi Tudela, director general de Pesca de la Generalitat de Catalunya; Francesc Benaiges, patró major de la Confraria de Pescadors de Palamós; i Miquel Illa, Patró Major de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú. Aquesta taula estarà moderada per Joaquim del Rio de la UPC 

Les conclusions finals de la jornada les farà Enric Garriga, cap de servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Director Tècnic del Consorci Colls Miralpeix – Costa del Garraf, mentre que la cloenda la farà, al voltant de les 14 h, Ariadna Llorens, regidora d'Innovació i Tic de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú