Nou curs, nova Agenda Escolar!

85.000 agendes i 6.700 calendaris escolars ja estan en mans dels alumnes dels 129 municipis de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat que els han sol·licitat.

Aquests recursos d'educació ambiental, gestionats des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, ens proposen, enguany, un viatge cap a la sostenibilitat, a través de la tradició i la ciència. 

I és que la nostra societat cada vegada està més desconnectada del medi natural. Coincidint, el 2014, amb el cinquantè aniversari de la mort de Rafael Patxot, mecenes de la ciència i la cultura catalanes, mitjançant aquests materials es vol emfasitzar la importància de recuperar el coneixement de l'entorn que s'ha adquirit al llarg de les generacions per tal d'impulsar alguns hàbits tradicionals que són molt més sostenibles que no pas els actuals.

Amb aquesta finalitat, durant aquest curs us proposem una sèrie d'activitats per conèixer l'entorn, gaudir-ne i recrear-vos amb l'observació, tot fomentant la mirada científica i crítica, ja que, com deia Paracels, només coneixent aprendrem a estimar i respectar.

"Qui no coneix res, no estima res.

Qui no pot fer res, no comprèn res.

Qui no comprèn res, no val res.

Però qui comprèn, també estima, observa, veu...

Com més gran és el coneixement inherent a una cosa,

més gran és l'amor..."

- Paracels-

El web de l'Agenda Escolar -http://agendaescolar.diba.cat/-, elaborat directament per l'Oficina Tècnica d'Internet de la Diputació de Barcelona, complementa aquests materials en format paper. Els qui naveguin per aquest ciberespai hi trobaran les activitats del curs i de cursos anteriors, juntament a d'altres informacions i propostes complementàries.

Us convidem a fer-vos seguidors de l'Agenda Escolar a les xarxes socials: Facebook i Twitter i a participar amb la menció @agenda_escolar i etiquetes que facin esment als diferents conceptes treballats durant el curs, per fer-vos més visibles al món!