Ampliem el termini per fer les comandes de les Agendes i Calendaris del Medi ambient i el Desenvolupament pel curs 2024-25

TERMINI FINS AL 31 DE GENER DEL 2024.

Des de la Gerència de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona ja hem començat a treballar en les Agendes i Calendaris del medi ambient i el desenvolupament pel curs 2024-2025, del qual ja us podem avançar la temàtica: en aquesta pròxima edició ens hem proposat recuperar el contacte amb la natura, per tal de gaudir d’una vida plena, saludable i coherent amb la nostra essència. Els materials, doncs, seran una invitació a naturalitzar-nos: com a persones, però també l’entorn proper, sobretot el més immediat, i els espais que habitem.

Qualsevol ens local membre de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat - tant de la província de Barcelona com de la resta de demaracions - podeu sol·licitar aquest material per als vostres centres educatius.

En cas que estigueu interessats a adquirir qualsevol d’aquests productes (Agendes i/o Calendaris) de cara al curs vinent (2024-2025), cal que ompliu degudament el formulari de sol·licitud que trobareu a l’enllaç. També caldrà que ens envieu adjunt el model d’autorització signat que trobareu al mateix formulari. 

La data límit per rebre les comandes s'ha ampliat fins al 31 de gener de 2024, i cal que l’ens local adjunti la carta d’autorització signada pel representant de la Xarxa, que us podreu descarregar en el mateix formulari.

El primer pas, doncs, és recollir les necessitats dels vostres centres educatius, agregar la comanda i fer-nos-la arribar.

IMPORTANT a tenir en compte:

 • La sol·licitud l’ha de fer un ens local (Ajuntament o Consell Comarcal, per territori) membre de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat o de la província de Barcelona. Els centres educatius cal que us dirigeixin al corresponent ens local per tal centralitzi i coordini totes les comandes.
   
 • Les Agendes escolars estan destinades a alumnes d'educació secundària. Tenen un cost unitari d’1€. 
   
 • Els Calendaris escolars estan adreçats a les aules de primària. Són gratuïts fins als 50 exemplars, i tenen un cost d'1€ per unitat a partir d'aquesta quantitat. Els costos s'imputaran a l'ens local peticionari. 
   
 • Si la petició que feu no correspon amb el públic destinatari, en valorarem la idoneïtat, abans de donar-ne conformitat.
   
 • Contempleu la possibilitat de demanar algunes agendes i/o calendaris addicionals perquè en disposin els professors que en faran ús (si no coneixen el recurs, difícilment el podran treballar amb els alumnes).

Recordeu que ens podreu trobar, també, a Instagram (@agendaescolardiba) i a la web (http://agendaescolar.diba.cat) disposeu de més informació i recursos per aprofundir en la temàtica ambiental, la del curs i les d’edicions anteriors, i treballar ambdós recursos com a projectes d'educació ambiental dins el Projecte Educatiu de Centre de cada escola o institut que rep el material. 

Amb el desig que aquests materials siguin del vostre interès, restem a la vostra disposició per a resoldre qualsevol dubte que us pugui sorgir.