Curs d'eficiència energètica per als conserges de les escoles de Vilanova i la Geltrú

L'Ajuntament de VNG, juntament amb Node Garraf i l'Agència Local de l'Energia, ha organitzat un curs formatiu d'eficiència i bones pràctiques energètiques per a conserges d'equipaments educatius. 

Una de les causes d'ineficiència energètica en els edificis són les males pràctiques energètiques per part dels usuaris. Els enginyers i arquitectes se centren en l'eficiència dels sistemes de climatització o il·luminació, però no poden preveure la relació de l'usuari amb l'edifici. Per aquest motiu el curs va destinat als conserges dels edificis, que són els que estan en contacte amb la resta d'usuaris del centres des que s'obre fins que es tanca. La seva tasca permet detectar les possibles despeses innecessàries que es produeixen als edificis. El curs pretén dotar-los de coneixement per detectar i resoldre aquells usos poc adequats que se'n fa en la utilització de les instal·lacions d'enllumenat i de climatització de l'edifici. 

Aquest projecte de formació és d'àmbit comarcal, i hi participaran els conserges de totes les escoles públiques de VNG, gestionades per l'IMET (16 persones), a més de dos conserges depenents de l'ajuntament de Cubelles, 6 de l'ajuntament de Sant Pere de Ribes, 2 de l'ajuntament de Sitges, i 1 de l'ajuntament d'Olivella. 

La formació inclou una introducció al model energètic global depenent dels combustibles fòssils, amb els riscos que això comporta d'esgotament dels recursos i impacte ambiental. També es parlarà del perfil de consum energètic dels equipaments escolars, amb una comparativa de dades i una explicació de les principals ineficiències energètiques d'aquests equipaments. Es farà una estimació d'estalvi econòmic, s'elaborarà inventaris, es donarà eines de càlcul senzill d'estalvis energètics i econòmics, i es buscarà possibles mesures d'estalvi. 

La formació, que es farà al local de l'Agència Local de l'Energia a l'espai del CRIA al carrer de Bonaire, tindrà lloc els propers dimarts 25 de març i 1 d'abril de 9.30 a 11.30h, i anirà a càrrec de l'empresa Greenstorm.