Campanya de vigilància dels nivells d’ozó troposfèric 2020

En compliment del Reial decret 102/2011, de 28 de gener, relatiu a la millora de la qualitat de l’aire, a partir del 15 de maig del 2020 el Departament de Territori i Sostenibilitat inicia la campanya de vigilància dels nivells d’ozó troposfèric a l’aire ambient.

Font: Generalitat de Catalunya

Per aquest motiu, des del Departament s’intensificarà el seguiment habitual dels nivells de contaminació atmosfèrica que haurà de permetre, en el supòsit que se superin determinats nivells (el llindar d’informació a la població de 180 µg/m3 en una hora o el llindar d’alerta a la població de 240 µg/m3 en una hora), trametre aquesta informació a diferents entitats, a fi que es pugui informar a la població sobre quines activitats, amb caràcter preventiu, caldria evitar.

Us recordem que també es duran a terme AVISOS PREVENTIUS en cas que els models indiquin que els nivells poden ser moderadament elevats, amb l’objectiu que els implicats puguin actuar amb antelació. Aquests avisos preventius contindran l’estat dels nivells d’ozó troposfèric i les recomanacions donades per l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Es poden consultar les dades de qualitat de l’aire i tots aquests avisos a través dels canals següents:

 • Aplicació mòbil AireCat. És l’aplicació oficial de la Generalitat de Catalunya que permet conèixer la qualitat de l’aire mesurada a les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya, el pronòstic de la qualitat de l’aire prevista pel dia en curs i els propers dies i rebre notificacions filtrant per zona i contaminant.
   
 • Web de la campanya d’ozó. Permet consultar els avisos actius i les recomanacions d’autoprotecció de salut per a l’ozó troposfèric.
   
 • Compte de Twitter de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat. També es podrà fer un seguiment de la campanya a través del compte @mediambientcat i l’etiqueta #ozóCAT.
   
 • Vols saber què respires? Entorn web de referència del Departament de Territori i Sostenibilitat on consultar, hora a hora, els nivells de qualitat de l’aire de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de Catalunya així com tots els Avisos d’interès.
   
 • gencat.cat. A la pàgina web de la Generalitat de Catalunya podreu trobar el mapa Aire, on consultar els nivells actuals de qualitat de l’aire.

D'altra banda, les entitats i particulars poden sol·licitar rebre notificacions durant la campanya a través del correu vigilancia_ozo.tes@gencat.cat.

1
Temes:
Atmosfera
1
Categories:
Notícies
1
Grups de treball:
3. Qualitat de l'aire...