Atmosfera

Manresa acollirà el congrés ACUSTICAT 2024. Inscripcions obertes

Els dies 24 i 25 d’Abril, tornarem a viure una nova edició de l’ACUSTICAT, el Congrés biennal sobre el món de l’acústica catalana. Manresa, capital del Bages, acull la cinquena edició del congrés i ho fa des del Teatre Kursaal, un equipament que allotjarà ponències de nivell i fomentarà la reflexió sobre l’acústica en tres grans sales i una fira expositiva amb solucions i innovacions acústiques. 

VÍDEOS: Experts i ponents al Congrés de Qualitat de l'Aire

Els dies 26 i 27 d'octubre s'ha celebrat el 3r Congrés de Qualitat de l'Aire a Sabadell.

Podeu recuperar diverses entrevistes breus a alguns dels principals ponents al nou canal de Youtube del congrés: https://www.youtube.com/@CongresdelaQualitatdelAire

Xavier Querol
See video
dilluns
02
09:00h
Octubre 2023

Seminari en el desplegament de les ZBE als municipis

Més informació a l'enllaç.

Des del 2021, el marc normatiu espanyol obliga a desenvolupar Zones de Baixes Emissions (ZBE o LEZ, per les seves sigles en anglès) per millorar la qualitat de l'aire als municipis de més de 50.000 habitants, territoris insulars i els municipis de més de 20.000 habitants que superin els valors límit de contaminants regulats hauran de comptar amb aquestes zones abans del 2023.

És per això que la formació dels professionals que hauran de dur a terme aquest desplegament és imprescindible, ja que cal garantir que compten amb els coneixements necessaris per a poder implementar una ZBE amb èxit. De la seva preparació dependrà la capacitat de superar els reptes que poden derivar de la implementació d'una ZBE, com per exemple la manca d'una definició clara de les ZBE, temes de digitalització, innovació, governança, així com qüestions d'aplicació, entre d'altres.

La Qualitat de l’Aire a debat i reflexió a Sabadell

El 3r Congrés de l’Aire se celebrarà els dies 26 i 27 d’octubre a Fira Sabadell.

Torna el Congrés biennal sobre la Qualitat de l’Aire a la co-capital del Vallès Occidental. Enguany, cinc administracions s’alineen per a donar cobertura i debat a la gestió de la qualitat de l’aire per a fer front comú en la seva problemàtica local/global. El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i l’Ajuntament de Sabadell.

dilluns
15
11:00h
mai 2023

SESSIÓ EN LÍNIA: Els camps electromagnètics: línies elèctriques i antenes

La Diputació de Barcelona, en el marc del Pla de formació ambiental, organitza la sessió: "Els camps electromagnètics: línies elèctriques i antenes".

La sessió en línia té com a objectius introduir i aclarir conceptes sobre els camps electromagnètics, comprendre els efectes dels camps electromagnètics sobre la salut i conèixer la normativa aplicable per part dels ens locals.

Teniu el programa disponible a l'enllaç.

Inscripcions a través de l'enllaç.

dijous
26
09:00h
Octubre 2023

3r Congrès de Qualitat de l'Aire

26/27 d’octubre de 2023 a Fira Sabadell.

3a edició del Congrés de Qualitat de l’Aire, l’esdeveniment de referència a escala estatal, que torna a la seva versió presencial.

Inscripcions obertes aquí

Durant una jornada i mitja, amb 3 espais en paral·lel, zona d’exposició i networking i més de 60 ponents, afavorim la projecció dels diferents agents sectorials i recolzar sinergies i aliances necessàries per enfortir i visibilitzar el sector de la gestió de la qualitat de l’aire.

Obertes les inscripcions per al 3r Congrés de Qualitat de l’Aire

26/27 d’octubre de 2023 a Fira Sabadell.

S’obren les inscripcions per la 3a edició del Congrés de Qualitat de l’Aire, l’esdeveniment de referència a escala estatal, que torna a la seva versió presencial.

Inscripcions obertes aquí

Durant una jornada i mitja, amb 3 espais en paral·lel, zona d’exposició i networking i més de 60 ponents, afavorim la projecció dels diferents agents sectorials i recolzar sinergies i aliances necessàries per enfortir i visibilitzar el sector de la gestió de la qualitat de l’aire.

Dia internacional sense soroll 2023

El 26 d'abril se celebra el Dia internacional sense soroll.

Amb aquest dia, que se celebra l’últim dimecres d’abril de cada any, es pretén conscienciar sobre la necessitat de promoure la preservació de l’ambient acústic a escala internacional, la bona salut auditiva i sobre les molèsties i efectes perjudicials que el soroll genera i té per a la salut. 

Us facilitem un interactiu amb recursos digitals per difondre el missatge d'aquesta diada.