El tema del Dia Mundial del Medi Ambient 2019 és la lluita contra la contaminació de l'aire

#diaMA

Aquest dia va ser instituït per les Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient. Es va escollir aquesta data perquè aquest dia s’havia iniciat la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient Humà, celebrada a Estocolm el 1972, a partir de la qual es va crear el Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA). 

Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA) es produeix el 5 de juny de cada any, és principal vehicle de les Nacions Unides per fomentar la sensibilització i l'acció a nivell mundial per a la protecció del nostre medi ambient. Realitzat per primera vegada el 1974, ha estat una campanya insígnia per a la sensibilització sobre les noves qüestions ambientals de la contaminació de la mar i l'escalfament global, amb el consum sostenible i delictes contra la natura. MIE ha crescut fins a esdevenir una plataforma global per a la difusió pública, amb la participació de més de 143 països cada any. Cada any, es casa té un tema nou que les grans corporacions, ONG, comunitats, governs i celebritats de tot el món adopten per promoure causes ambientals.

La lluita contra la contaminació de l'aire serà protagonista del 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient 2019, i la Xina serà l'amfitrió global de la celebració.

El Dia Mundial del Medi Ambient 2019 instarà els governs, la indústria, les comunitats i els individus a tot el món a unir-se per explorar les solucions a aquest problema global a través de les energies renovables i les tecnologies sostenibles.

  • 92% dels habitants del món no respira aire net.
  • La contaminació de l'aire li costa a l'economia global US $ 5 bilions cada any a causa de les despeses en assistència social.
  • S'estima que la contaminació per ozó a nivell de terra reduirà el rendiment dels cultius bàsics 26% el 2030.

Més informació

1
1
Categories:
Notícies