Sostenibilitat

Calendari previst d'activitats de la Xarxa (2024)

Per tal de reservar-vos dates i conèixer el calendari amb prou antelació, us informem de la programació d'activitats - presencials i virtuals - de la Xarxa per l'any 2024, que suposa l'inici del mandat 20242-2027. 

En negreta podeu veure les darreres dades modificades a mesura que anem actualitzant el calendari.

ACTUALITZAT A 22/7/2024

Inscripcions obertes si no es diu al contrari a través del formulari.

* Algunes dates poden patir canvis, estigueu pendents de les convocatòries definitives.

Seguiu llegint (...)

VÍDEO: Entrevista a Marc Serra, president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

Entrevista realitzada a Marc Serra, president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i diputat d'Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona.

A càrrec de l'equip de Sostenible.cat

Enregistrada a Vilanova i la Geltrú, el 7 de març del 2024, en el marc de l'Assemblea general de la Xarxa.

Contingut:

00:00 Què és la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat?

Marc Serra
See video
dimarts
25
12:00h
Juny 2024

Jornada: Urbanisme per la transició alimentària

Formació per tècnics/es de l’administració pública

Què aporta la perspectiva productiva, regenerativa i comunitària a la re-naturalització dels entorns urbans? Per què és necessària aquesta perspectiva? Com des de l’administració pública local es poden regenerar els nostres pobles i ciutats perquè siguin entorns més habitables, resilients i cohesionats socialment?

Els grups de treball de la Xarxa fixen les seves prioritats

El 7 de març de 2024 vam celebrar la 24a Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, a Vilanova i la Geltrú, en la qual es va aprovar el nou Pla Estratègic 2024-2027. En el Pla es marquen els objectius i els compromisos per aquest mandat que es basen a actuar amb "ambició climàtica" i “accelerar la implementació de les polítiques locals, amb centralitat i transversalitat i amb el protagonisme de la ciutadania davant la realitat de la crisi climàtica”.

En relació amb aquests objectius estratègics, s’ha aprovat la creació de grups i espais de treball centrats en els àmbits de la transició energètica; l’adaptació i la naturalització; la mobilitat, la qualitat acústica i de l’aire; l’educació ecosocial i l’economia circular i residus. Els grups i espais de treball són un dels elements essencials i nuclears del treball d'intercanvi i coordinació dels membres de la Xarxa. En les darreres setmanes ja s'han fet les reunions de la majoria de grups de treball que han permès generar nous espais de trobada i intercanvi i identificar reptes concrets per cada grup per poder elaborar el Pla de treball de cadascun d'ells. Us exposem un resum de cada reunió per ordre cronològic a la següent notícia a la web de la Xarxa.

Cursos en preinscripció per la primavera 2024: places disponibles pel curs de Promoció de la mobilitat sostenible

La formació contínua és una eina clau pel correcte desenvolupament de les tasques professionals. Des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona s'ofereixen accions formatives organitzades en set temàtiques de l’àmbit ambiental per a capacitar al personal tècnic municipal en la millora contínua en els seus llocs de treball. A continuació podeu consultar l'oferta formativa pel proper trimestre en període de preinscripció. Podeu clicar a cada curs per saber-ne més i tramitar la preinscripció.

Podcast: Contra la sostenibilitat, una conversa amb Andreu Escrivà

Amb motiu de la celebració de la 24a Assemblea General de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat (Vilanova i la Geltrú), Cristina Sáez, periodista científica, i Marc Solanes, cap de redacció de Sostenible.cat, conversen amb Andreu Escrivà sobre l’aplicació de les polítiques d’acció climàtica, el paper de la ciutadania en la transició ecosocial i com combatre el retardisme climàtic que practiquen algunes grans empreses i institucions.

Podcast
See video

Es publica el nou Pla Estratègic de la Xarxa 2023-2027

Fruit dels reptes de futur i les necessitats detectades, a la 24a Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, celebrada el 7 de març de 2024 a Vilanova i la Geltrú es va aprovar el "Pla Estratègic 2023-2027. Ambició climàtica per a les polítiques locals".

Aquest pla ha de donar resposta a una visió basada en tres conceptes:

  1. Les polítiques locals han d’impulsar-se amb la màxima ambició climàtica.
  2. Les polítiques locals amb ambició climàtica han d’assumir un rol de centralitat i transversalitat dins els governs locals.
  3. La ciutadania ha de ser la protagonista. Les polítiques locals s’impulsen per a la ciutadania i és necessari comptar-hi en la presa de decisions per implantar-les.