Comencen els actes de la Fira Blauverd, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient

Avui divendres, 5 de juny, es commemora el Dia Mundial del Medi Ambient. Des de fa anys, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha organitzat tot un seguit d'accions al voltant d'aquesta data, amb l'objectiu de conscienciar la població sobre la importància de tenir cura i preservar el medi que ens és més proper, a través de propostes i programes a tots nivells. 

Enguany, a més, la ciutat viurà un cap de setmana dedicat als aspectes mediambiental relacionats amb el mar, ja que demà s'inaugura la Blauverd, la fira del mar i del medi ambient. Una Fira que aplega més de vuitanta activitats, bona part de les quals posa de relleu aquest treball per la protecció del medi ambient. Una d'aquestes primeres propostes és la celebració de la primera Jornada de Governança del Litoral: “El Litoral del Garraf: veure, pensar, actuar”, que es desenvolupa durant tot el dia a la Confraria de Pescadors, i durant la qual es busca l'intercanvi d'experiències i el coneixement per debatre la gestió del litoral, gràcies a la participació d'expert en diferents camps.  [Jornada governança litoral] L'obertura de la jornada, organitzada pel grup de treball de Medi Ambient de la Mesa Nàutica, en col·laboració amb altres organismes i institucions, ha anat a càrrec de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, qui s'ha adreçat als presents parlant de l'aposta de la ciutat per posicionar-se com a ciutat marítima. “El mar ens dóna moltes oportunitats en tots els sentits, el turístic, el científic, el gastronòmic, el nàutic i d'oci... justament per això hem de ser conscients de la responsabilitat que tenim en preservar-lo des del punt de vista ambiental”. En aquest sentit, Neus Lloveras ha valorat positivament aquest tipus d'accions en què els diferents actors que intervenen en el litoral vilanoví intercanvien punts de vista sobre com avançar cap a una gestió més integrada i coordinada. 

Un dels actes més representatius del 5 de juny a Vilanova i la Geltrú és la Lectura del Manifest Escolar que s'organitza des del Servei d'Educació Ambiental Agenda 21 Escolar, i que culmina el treball que es fa durant tot l'any amb els infants i joves dels centres educatius de la ciutat, posant en valor aquesta pressa de consciència sobre la necessitat de preservar el medi ambient. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i la Regidora de Medi Ambient, Blanca Albà, han presidit la Lectura del manifest que ha tingut lloc aquest matí a l'Auditori Eduard Toldrà, davant la l'assistència de 400 alumnes de diferents centres de la ciutat. L'alcaldessa s'ha adreçat als assistents per donar-los les gràcies pel seu treball, i els ha encoratjat a seguir fent-ho. “Sé que heu treballat molt i us en dono les gràcies, perquè això que vosaltres feu és important, ja que d'aquest tipus d'accions en depèn el futur del nostre planeta”. El manifest d'aquest any, a favor del mar i del litoral, porta per títol Jo Visc a Vilanova, i li han donat lectura els representants de les escoles El Cim, Pia, Arjau, i Sant Bonaventura. 
[Premis Mostra d'Art Objectes reciclats]
Seguidament, s'ha procedit a fer el lliurament de premis de la IX Mostra D'Art d'Objectes Reciclats, que han realitzat l'alumnat vilanoví, i que durant les darreres setmanes ha estat exposat al Centre de Recursos i Informació Ambiental de Vilanova i la Geltrú (CRIA). En total s'han atorgat tres premis en la categoria de Creatiu, i tres premis en la categoria Sostenible, però el jurat ha decidit concedir un premi especial que reuneix les dues categories, pel valor excepcional del treball presentat. (Premiats) L'acte ha finalitzat amb la conferència – taller “Coneguem el mar i el litoral” a càrrec de l'empresa Edulis.