Nova trobada dels participants del Banc del Temps de Vilanova i la Geltrú

El proper divendres 5 de juny, a les 18 h al Centre Cívic de la Sardana, tindrà lloc una nova trobada de participants del Banc del Temps de Vilanova i la Geltrú. Aquesta jornada s'adreça especialment a les persones que ja formen part del Banc del Temps tot i que també hi poden assistir altres persones interessades en conèixer el projecte. 

El BdT és una xarxa de persones que intercanvien serveis de manera puntual i on la moneda de canvi és el temps enlloc del diners. El projecte compta amb més de 200 persones i s'hi ofereixen més d'un centenar de serveis que van des de ioga, bricolatge, cuina, costura, massatges, assessoraments en diversos temes, idiomes, reiki, acompanyaments a gent gran, etc. 

També es realitzen de manera periòdica activitats o tallers en grup així com intercanvis amb altres Bancs del Temps. Així doncs, el proper dimarts 9 de juny, una participant del BdT de Sant Cugat realitzarà una xerrada sobre Artistes transgressores. Serà a les 18 h al Casal de Dones de VNG. 

El funcionament d'un Banc del Temps és molt simple. Tothom que en vol formar part ha de realitzar una entrevista presencial a la Secretaria del Banc del Temps i a partir de llavors ja pot començar a intercanviar serveis puntualment. Cada cop que hi ha un intercanvi cal omplir un comprovant per tenir constància del servei i el temps que s'ha dedicat. El projecte està gestionat per la Regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament amb el suport d'un grup de voluntaris del Banc del Temps. 

Com a novetat, destacar que el BdT de Vilanova i la Geltrú forma part d'una xarxa catalana de Bancs del Temps que actualment està començant a implantar un programa informàtic per facilitar la publicació d'ofertes i demandes, agilitzar la gestió de les hores intercanviades i promoure més autonomia dels participants. Properament es començarà a implantar a la nostra ciutat. 

Per inscriure's al Banc del Temps, cal adreçar-se presencialment a la Secretaria del Banc del Temps, ubicada al Centre Cívic de la Geltrú. L'horari d'atenció al públic és els divendres de 18 a 20 h. També es pot demanar informació al correu electrònic bancdeltemps@vilanova.cat o al telèfon 93 814 00 00 (ext. 2047).