Localització dels ODS a les ciutats i pobles membres de la Xarxa

El 25 de setembre de 2015 va ser aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, amb els objectius d’eradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i posar fre al canvi climàtic, entre altres.

Aquesta agenda marcarà l’acció global pel desenvolupament fins a l’any 2030 i, conjuntament amb la resta d’agendes globals configura un full de ruta d’actuació connectat entre si per a assolir un objectiu comú: el desenvolupament mundial sostenible.

L’Agenda 2030 és una agenda integral i multidimensional —referida a les tres dimensions del desenvolupament sostenible (l’econòmica, la social i l’ambiental)— i d’aplicació universal, i es desplega mitjançant un sistema de 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS), a través dels quals es proposa abordar els grans reptes globals, des de la lluita contra la pobresa o el canvi climàtic fins a l’educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o les ciutats sostenibles. Cada ODS inclou diferents metes (en total 169) que contribueixen al compliment de l’objectiu.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ha presentat un balanç de la seva vinculació en relació amb els ODS i localització dels mateixos en les ciutats i pobles membres. 

Cliqueu a l'icona de cada ODS per saber-ne més.

  Fi de la pobresa Fam zero Salut i benestar Educació de qualitat Igualtat de gènere Aigua neta i sanejament Energia neta i assequible Treball digne i creixement econòmic Indústria, innovació i infraestructures Reducció de les desigualtats Ciutats i comunitats sostenibles Consum i producció responsables Acció climàtica Vida submarina Vida terrestre Pau, justícia i institucions sòlides Aliança pels objectius Objectius de desenvolupament sostenible  
2
Etiquetes:
19aAssembleaXarxa, ODS
1
Categories:
La Xarxa informa