Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2019: Reserveu les dates del 17 al 21 de juny del 2019

La Setmana de l'Energia Sostenible de la UE (EUSEW) és una sèrie d'activitats a tot Europa per a la promoció d'una energia segura, neta i eficient. Connecta els responsables polítics, les parts interessades i els ciutadans per aconseguir els objectius energètics i climàtics de la Unió. Iniciada el 2006, EUSEW està organitzada per la Comissió Europea.

Com cada edició, i per fer front als compromisos del Pacte d'Alcaldes, animem als ens locals a organitzar llurs Dies de l'Energia en el marc de la Setmana de l'Energia, i des de les diverses entitats de suport (ICAEN, Diputació de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, AMB, Xarxa i CILMA) us oferirem recursos de sensibilització per organitzar el vostre Dia de l'Energia entre els mesos de maig a juliol del 2019.

La presentació dels recursos es farà el mes de març del 2019. Us mantindrem informats. #EUSEW19

Dins el actes de l'EUSEW, la conferència de la Setmana de l'Energia Sostenible se celebrarà a Brussel·les del 18 al 20 de juny de 2019. S'ha iniciat una convocatòria per a sessions d'organització amb una data límit el 28 de gener de 2019.

Llançada el 2006, EUSEW és una sèrie d'activitats de dos mesos de durada organitzada a tot Europa per promoure una energia segura, neta i eficient. Reuneix els responsables polítics, les parts interessades i els ciutadans per assolir els objectius climàtics i energètics de la Unió de l'Energia.

El més destacat d'EUSEW és una conferència anual dedicada a la política energètica sostenible. Durant l'esdeveniment, els grups d'interès estan convidats a organitzar sessions, competir per premis i fer xarxa en un Networking Village. Enguany, la conferència comptarà amb 60 sessions organitzades per diversos agents energètics europeus. Cada sessió tindrà uns 90 minuts i contribuirà al tema "Configurar el futur de l'energia d'Europa". 

Així mateix, s'obrirà una convocatòria per a la competició dels Premis EUSEW. El premi reconeix una destacada innovació en eficiència energètica i renovables. 

El Networking Village es configurarà per als participants de l'EUSEW per fomentar l'intercanvi d'informació i les noves connexions. Al maig i juny de 2019, els dies locals d'energia es duran a terme a tota Europa.