Clean Up Day a les platges de Vilanova i la Geltrú

Durant el mes de novembre de 2016 , la Xarxa Local Agenda 21 Escolar de Vilanova i la Geltrú, juntament amb el Consorci dels Colls i Miralpeix - Costa del Garraf, va engegar una nova activitat extraescolar orientada a la conscienciació ambiental dels residus que es generen als entorns naturals més propers, així com al coneixement de l’espai marí que els envolta.

Durant tres matins, els alumnes de 5è i 6è de l’escola de l’Arjau, un grup d’alumnes de l’Escola Sant Jordi i un altre de la UEC Balmes, van aprendre la importància que tenen alguns residus, aparentment inofensius, en la salut del ecosistema marí de les platges del Far i de Ribes Roges, així com que EL MILLOR RESIDU ES EL QUE NO ES GENERA.

L’activitat CLEAN UP DAY- Volem la Platja Neta!, que s’emmarca dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus- Let’s UP, es realitzarà cada curs durant el mesos de novembre i maig en diferent paratges de l’entorn litoral vilanoví.

És una de les diferents activitats extraescolars que ofereix durant el curs el programa Agenda 21 Escolar per a recolzar els projectes d’educació ambiental escolars específics en matèria de Prevenció, Minimització i Reutilització de Residus.

El Programa Agenda 21 Escolar és l’encarregat de coordinar i desenvolupar les accions i les diferents activitats al voltant de la sensibilització, la conscienciació i l’educació ambiental, en el que participen la totalitat dels centres educatius d’Educació Infantil, Primària i Secundaria adscrits a la Xarxa d’Escoles Agenda 21 de Vilanova i la Geltrú.