Jornada: La gestió dels plàstics a l'economia circular

dijous
31
09:00h
mai 2018
Data de finalització: dijous, 31/05/2018 - 13:00

El proper 31 de maig al matí, la Representació de la Comissió Europa a Catalunya i les Illes Balears i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) organitzen la jornada “La gestió dels plàstics a l'economia circular, al Recinte Modernista de Sant Pau (Barcelona).

Per buscar respostes, l’acte comptarà amb la presència de la Sra. Joana Drake, directora general adjunta a la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea, que presentarà la nova Estratègia europea sobre plàstics, i un debat posterior obert al públic amb quatre experts: Sra. Susana Gionfra, analista de l'Institute for European Environmental Policy, Sr. Josep Francesc Font, president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona, Sr. Joan Marc Simon, director executiu de Zero Waste Europe i Sr. Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya.

 

A Europa es generen cada any més de 25 milions de tones de residus de plàstic, dels quals menys d’un 30% es recull per a ser reciclat. La resta és incinerat o va a l’abocador i, massa sovint, acaba al mar. A més, es calcula que l’economia perd el 95% del valor dels envasos de plàstic, entre 70.000 i 105.000 milions d’euros, pel fet de ser utilitzats tan sols una vegada.

er tal d’evitar aquests perjudicis ambientals i econòmics, l’Estratègia europea en matèria de gestió de plàstics vol transformar la manera com és concebut, fabricat i reciclat el plàstic a la UE i, d’aquesta manera, avançar en la transició cap a una economia circular, impulsada per la Comissió Europea l’any 2015 amb el Pla d’acció Closing the loop.

L’objectiu de la nova estratègia és que el disseny i la producció dels plàstics i els seus productes permetin la reutilització, la reparació i el reciclatge, a la vegada que es desenvolupa i es promou l’ús de materials més sostenibles. La qüestió és com portar-ho a terme i quines mesures haurien d’acompanyar aquesta estratègia per assolir els seus propòsits, tant en el marc europeu com, més concretament, a Catalunya.

La jornada, que se celebrarà al Recinte Modernista de Sant Pau, està organitzada per la Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i s’emmarca dins de les activitats que tenen lloc durant la Setmana Europea de Desenvolupament Sostenible.

Programa

Més informació

Per qüestions d’organització, us agrairíem si ens podeu confirmar la vostra assistència.  La jornada és gratuïta, però cal confirmar assistència en aquest enllaç.

1
Temes:
Residus
1
Categories:
Jornada (oberta)
2
Grups de treball:
5. Economia circular, 5a. Residus