Altres

dissabte
23
20:30h
Març 2024

L'Hora del Planeta 2024

El dissabte 23 de març del 2024, de 20:30 a 21:30, apaga la llum

Els ens locals us podeu adherir a l'acció global a través del següent enllaç

dijous
15
10:00h
Febrer 2024

Fira de l'Energia i la Construcció Sostenible 2024

Aquest febrer la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenibles, FECS arribarà a la seva tercera edició consolidant-se com el punt de referència per conèixer les darreres novetats de les empreses i els projectes que hi ha en el sector de la bioconstrucció i les energies renovables.

divendres
26
09:00h
Gener 2024

Congrés Nacional d'Educació Ambiental 2024 - INSCRIPCIONS OBERTES

Sota el lema "Construint comunitats cap a la justícia ecosocial", el 25, 26 i 27 de gener de 2024 tindrà lloc una nova edició del Congrés Nacional d’Educació Ambiental (CNEA), un dels principals espais de trobada d’aquest sector professional a Catalunya. 

dilluns
02
09:00h
Octubre 2023

Seminari en el desplegament de les ZBE als municipis

Més informació a l'enllaç.

Des del 2021, el marc normatiu espanyol obliga a desenvolupar Zones de Baixes Emissions (ZBE o LEZ, per les seves sigles en anglès) per millorar la qualitat de l'aire als municipis de més de 50.000 habitants, territoris insulars i els municipis de més de 20.000 habitants que superin els valors límit de contaminants regulats hauran de comptar amb aquestes zones abans del 2023.

És per això que la formació dels professionals que hauran de dur a terme aquest desplegament és imprescindible, ja que cal garantir que compten amb els coneixements necessaris per a poder implementar una ZBE amb èxit. De la seva preparació dependrà la capacitat de superar els reptes que poden derivar de la implementació d'una ZBE, com per exemple la manca d'una definició clara de les ZBE, temes de digitalització, innovació, governança, així com qüestions d'aplicació, entre d'altres.

dimecres
20
08:00h
Setembre 2023

Setmana Europea de Desenvolupament Sostenible (ESDW 2023)

La Setmana Europea de Desenvolupament Sostenible (ESDW en les sigles en anglès) tindrà lloc del 18 de setembre al 8 d'octubre, amb un focus especial entre el 20 i 26 de setembre amb motiu del 8è aniversari de l’aprovació de l’Agenda 2030. 

La inscripció a les activitats de l'ESDW 2023 està oberta a totes les formes d'agències governamentals, centres de recerca, institucions educatives, museus, fundacions, associacions, empreses, organitzacions no governamentals, ciutadania, etc.

Participa i registra la teva activitat relacionada amb el desenvolupament sostenible i forma part d'aquesta iniciativa a escala europea.

dissabte
14
00:00h
Octubre 2023

Setmana Bio per l'alimentació ecològica

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment en el qual se celebren tot un conjunt d’activitats amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques a tota la població. El programa d’activitats és molt variat i la seva proposta i organització va a càrrec de qualsevol persona o entitat interessada en aquest objectiu. A més de les actuacions presencials que es programen al llarg de la celebració de cada edició de la Setmana Bio, al seu també es pot trobar una secció de recursos en línia sobre la producció ecològica i dels seus agents.

dijous
26
09:00h
Octubre 2023

3r Congrès de Qualitat de l'Aire

26/27 d’octubre de 2023 a Fira Sabadell.

3a edició del Congrés de Qualitat de l’Aire, l’esdeveniment de referència a escala estatal, que torna a la seva versió presencial.

Inscripcions obertes aquí

Durant una jornada i mitja, amb 3 espais en paral·lel, zona d’exposició i networking i més de 60 ponents, afavorim la projecció dels diferents agents sectorials i recolzar sinergies i aliances necessàries per enfortir i visibilitzar el sector de la gestió de la qualitat de l’aire.

dilluns
17
09:00h
Abril 2023

41è Curs de Drets Humans sobre l'emergència climàtica

El 41è curs de drets humans està centrat en els sistemes internacionals de drets humans, la protecció del medi ambient i l'emergència climàtica, amb la participació de més de 20 persones expertes en aquestes temàtiques de l'àmbit acadèmic, l'activisme i les polítiques públiques.

Tota la informació a: https://curs-drets-humans.idhc.org/ 

dimarts
15
10:00h
Novembre 2022

Curs presencial - Espai Claustre: 'Els límits de la ciència i el progres científic: cap a on ens dirigim’

Aquest curs té com a objectiu principal mostrar, des del punt de vista de la història de la ciència i del progrés, i en connexió amb l’evolució de les idees, els límits ètics que ha de tenir el progrés científic i com això afecta també les visions i les polítiques culturals.

El curs s’emmarca dins l’Espai Claustre, un format adreçat especialment a la reflexió pausada i a la creació i reformulació d’idees en el camp de les polítiques culturals, sempre en grups reduïts per facilitar la comunicació i la interacció amb el docent.

Ciència i ètica, cultura i progrés. Quins en són els límits?

dissabte
15
10:00h
Octubre 2022

10a edició de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica

Del 15 al 23 d’octubre se celebrarà la 10a edició de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica. Un any més, es desenvoluparan nombroses activitats arreu de Catalunya amb l’objectiu de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la ciutadania.

La Setmana Bio per l’alimentació ecològica és un esdeveniment organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, en què se celebraran tot un conjunt d’activitats arreu del territori català, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població.