Jornada (oberta)

dimecres
24
09:00h
Abril 2024

5è Congrés d'Acústica de Catalunya, Acusticat 2024

L'esdeveniment de referència del sector acústic en l'àmbit de Catalunya tindrà lloc el 24 i 25 d'abril del 2024 al Teatre Kursall de Manresa.

L'Acusticat és un punt de trobada de referència, multitemàtic i multisectorial, que convida a la reflexió i a l'oferta de solucions tecnològiques, intangibles i socials per millorar la qualitat acústica i ambiental del nostre territori.

divendres
08
09:00h
Març 2024

Jornada: Bones pràctiques en la poda de l’arbrat públic

UNA JORNADA TÈCNICA EXPLORARÀ LES MILLORS PRÀCTIQUES PER A LA PODA DE L'ARBRAT PÚBLIC

L'Escola Agrària de Manresa ha programat la jornada tècnica "Bones pràctiques en la poda de l'arbrat públic", per al matí de divendres 8 de març.

La sessió està adreçada a arboricultors, jardiners i tècnics municipals responsables de la poda de l'arbrat públic, per tal que coneguin quines són les millors pràctiques a l'hora de realitzar aquesta tasca.

La jornada comptarà amb els experts Barbara Torrico, Cesc Balanzó i Albert Moreno, arboricultors.

La proposta formativa s'emmarca dins el cicle de jornades PATT del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

PROGRAMA

Les inscripcions són gratuïtes a través de l'enllaç https://bit.ly/jorn24

dijous
08
10:00h
Febrer 2024

Seminari en línia "Projectes i recursos del Let's clean up Europe 2024"

La sessió s'organitza dins la Plataforma Residus municipals. Té per objectiu presentar diversos projectes destacats que formaran part de l'edició d'enguany d'aquesta iniciativa d'abast europeu, així com es donaran a conèixer recursos per totes les entitats i organitzacions que hi vulgin participar.

L'acte, moderat per l'Agència de Residus de Catalunya, comptarà amb les ponències de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ecovidrio, la Xarxa per a la Conservació de la Natura, l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, el Parc Natural del Cap de Creus, la Fundació Kilian Jornet i l'Esglèsia Evangèlica Unida de Terrassa.

Les jornades tenen per objectiu difondre el coneixement de la plataforma Residus Municipals i les seves pràctiques. Estan obertes al món local i a altres entitats interessades en la gestió dels residus municipals.

PROGRAMA

INSCRIPCIONS

 

dijous
08
17:30h
Febrer 2024

Seminari en línia: "Situacions d’aprenentatge amb la campanya Let’s Clean Up Europe"

Sessió en línia de presentació de recursos i experiències per dissenyar situacions d’aprenentatge en el marc de la XI edició del Let’s Clean Up Europe! que se celebra del 10 al 12 de maig de 2024.

Els objectius del seminari són:

  • Conèixer experiències que transcendeixen les accions locals i puntuals.
  • Mobilitzar la cooperació entre agents per crear aliances i projectes en xarxa.
  • Mostrar resultats, ús i la necessitat de tenir dades de qualitat que ens permetin implementar accions correctives.

El seminari va dirigit a tots els centres educatius de Catalunya.

PROGRAMA

INSCRIPCIONS

dimecres
31
10:00h
Gener 2024

Bones pràctiques municipals en la gestió de la sequera en un context d’emergència hídrica

Des del Catalan Water Partnership s'organitza una trobada per compartir les actuacions que han dut a terme els municipis de Catalunya, tant grans com petits, per fer front a la sequera, així com quines solucions tecnològiques han dut a terme empreses del clúster per ajudar que els municipis puguin millorar l’eficiència a la xarxa, digitalitzar o bé promoure reutilització d’aigua entre d’altres.

dimarts
16
10:00h
Gener 2024

Sessió informativa sobre el Catàleg de serveis 2024 de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona

La Gerència de Serveis de Medi Ambient de l'Àrea d'Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona us convida a la presentació dels recursos que ofereix al Catàleg de serveis 2024. 

La sessió, destinada als ens locals de la província, presentarà les característiques dels recursos que s'ofereixen, per tal de facilitar el procés de sol·licitud i la seva execució.

Inscripcions obertes!
Consulta el programa

1
dimarts
28
12:00h
Novembre 2023
dimarts
12
10:00h
Desembre 2023

Mesures d'estalvi d'aigua en instal·lacions municipals

Afrontar la situació actual d'emergència climàtica és un repte i un desafiament que ens cal assumir des dels ens locals. La Diputació de Barcelona conscient d'aquesta circumstància us ofereix el seminari en línia «Mesures d'estalvi d'aigua en instal·lacions municipals», fruit del treball transversal de diverses àrees, amb l'objectiu de donar a conèixer les principals actuacions que s'estan portant a terme per recolzar les accions d'estalvi d'aigua impulsades pels ens locals.

dimecres
04
10:00h
Octubre 2023

Taula rodona: “Educació ambiental, una urgència?”

S’intensifiquen les mesures i les legislacions sobre medi ambient per capgirar la nostra societat cap a la sostenibilitat en vistes del canvi climàtic. Les mesures econòmiques i polítiques són cabdals, sense dubte, però l’educació és la base de tota transformació social. Pot l’educació, generar el gir sociocultural radical tan sol·licitat? Com fer estendre idees i pràctiques sostenibles? Quin i com ha de ser el relat que ha d’entomar? Fins a quin punt és l’educació ambiental una urgència?

dimecres
27
11:00h
Setembre 2023