Comencem a preparar la Setmana Sense Soroll 2022. Oferta limitada de suport a ens locals membres de la Xarxa.

Del 25 d’abril a l’1 de maig se celebrarà la Setmana Sense Soroll 2022 (SSS2022) amb el lema Abaixem el volum, per a contribuir a millorar la qualitat acústica a Catalunya.

Podeu consultar la web de la SSS2022, en la qual, trobareu els recursos per a fer-ne difusió.

Totes les administracions públiques de Catalunya podran implantar mesures permanents de prevenció i control de la contaminació acústica, dins els seus àmbits d’actuació. Al mateix temps, empreses, centres educatius, centres sanitaris, organitzacions, entitats, biblioteques, etc.,  comptem amb vosaltres per a promoure iniciatives de prevenció de la contaminació acústica.

Us convidem a adherir-vos a la Setmana Sense Soroll i impulsar accions i activitats que permeten millorar la qualitat acústica del nostre entorn. Podeu fer la adhesió a través d’aquest formulari.


 

Suport als ens locals

La Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona posen a disposició diversos recursos educatius i de sensibilització sobre sons i sorolls. Els podeu consultar al següent enllaç.

Com a oferta limitada per la Setmana Sense Soroll 2022, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona ofereixen als membres de la Xarxa una oferta limitada de 5 tallers Quin soroll fem ?

“Quin soroll fem?” té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre l’existència de soroll ambiental a la ciutat, majoritàriament ocasionat pel trànsit de vehicles, d’una forma pràctica i experimental per mitjà de la realització de mesuraments amb els equips corresponents. D’aquesta manera es pretén sensibilitzar la població sobre com ens pot arribar a afectar el soroll i la qualitat de l'aire i com podem contribuir a disminuir-lo.

Teniu tota la informació a la web i podeu fer arribar les vostres peticions al correu electrònic xarxasost@diba.cat. Les peticions s'adjudicaran per criteris d'arribada i idoneïtat de la proposta per tal de donar servei al màxim de persones (escolars i/o ciutadania) durant l'activitat.
 

Portal interactiu

De la mateixa manera que en d'altres campanyes, disposeu d'un portal interactiu amb recursos virtuals educatius i de sensibilització - coordinat per part de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i amb recursos de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

El portal inclou recursos sobre el soroll per compartir amb els vostres veïns i veïnes, centres educatius... Si us interessa una versió personalitzada només cal que us adheriu a la Setmana Sense Soroll i ens ho sol·liciteu per correu electrònic.