Recursos virtuals per prevenir els residus


 

Setmana Europea de la Prevenció de Residus - Unim esforços - 

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebra del 21 al 29 de novembre de 2020 i té com a objectius: donar a conèixer estratègies de reducció de residus; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa; fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus; i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Enguany, l'oferta de recursos que oferim des de les administracions supramunicipals s'ha adaptat a la situació sanitària. Hem recopilat tots els materials i accions eminentment virtuals en un sol portal interactiu.

Si no trobeu tots els recursos amagats al portal, feu clic al botó c3ef34c144baab5a56b7137be840602d-30x26.p a cada pantalla per descobrir-los.

El portal interactiu inclou so, us recomanem activeu els vostres altaveus o auriculars.9d134da7999ed4cfde32d62f1499e659-25x25.p

El portal i el conjunt dels recursos és un esforç compartit entre l'Agència de Residus de Catalunya, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona, amb la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. L'objectiu ha estat unir i evitar duplicitats per tal d'oferir-vos als ens locals i, per extensió, al conjunt de la ciutadania, un recull de recursos específicament virtuals.

En total, el portal recull més de 40 recursos virtuals entre infografies, vídeos, reptes, webinars i l'estrena d'una websèrie de 9 capítols.  

El portal està plantejat no només com un catàleg de recursos sinó com una narració que permet entendre la problemàtica dels residus invisibles i la importància de la prevenció dels residus a mida que anem descobrint el conjunt de recursos (sigui per temes o per tipus d'activitats) i que es pot fer arribar i difondre directament a la ciutadania.

El portal encara no inclou tots els recursos. La previsió és que la setmana del 15 de novembre tots els recursos ja es trobin inclosos.