Primer albirament de balenes de la temporada a la costa de Vilanova

Un pescador local va alertar ahir del primer albirament de balenes a la costa de Vilanova i la Geltrú. Van ser dos o tres exemplars que nedaven en direcció nort davant de la costa de Vilanova i la Geltrú. Aquest aquesta visita de rorquals comuns al litoral del Garraf es dóna per inaugurada la temporada, segons ha confirmat l'associació Edmaktub, una organització sense ànim de lucre dedicada a l'estudi i la divulgació del medi aquàtic.

El rorqual comú (Balaenoptera physalus) és una balena que pot arribar als 24 metres de longitud i és una de les espècies de cetacis més grans i més abundant en aquesta zona de la Mediterrània però alhora és la menys coneguda, tot i passar cada primavera molt prop de la costa catalana. El projecte Rorqual pretén estudiar i conèixer aquesta espècie en profunditat.

1
Temes:
Territori
1
Categories:
Notícies