Seminari tècnic sobre transició energètica al món local 2021. 4. Planificar la transició energètica des del món local

dijous
10
10:30h
Juny 2021
Data de finalització: divendres, 11/06/2021 - 12:30

PROGRAMA DEFINITIU

INSCRIPCIONS: via xarxasost@diba.cat

Les persones inscrites al cicle no cal que es tornin a inscriure. Un cop inscrits rebre les dades d’accés a Zoom.

La Transició Energètica és el pas més evident i inevitable a l'hora d'abordar  l'emergència climàtica. L’acció climàtica des del món local ha de ser el punt de partida d’aquest procés i  començar a implementar, com més aviat millor, fonts d'energia  renovables, estalvi i eficiència; també com a pilar fonamental de la recuperació verda.

Per seguir aprofundint en el coneixement i experiències d’interès per les ciutats i pobles de la Xarxa, donem continuïtat als seminaris tècnics iniciats a finals del 2019 i durant tot el 2020, amb nou cicle de seminaris durant l’any 2021.

Aquesta quarta sessió del cicle de seminaris tècnics sobre transició energètica al món local es centra en la importància de la planificació per impulsar les energies renovables i l’eficiència i l’estalvi energètic.

El contingut recull les propostes del pla del Grup de treball de transició energètica local de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, així com la posada al dia de coneixement i visions sobre la matèria.

En aquest sentit, el seminari es divideix en dos part  - corresponents als dos dies 10 i 11 de juny.

El primer dia té com a objectiu abordar el paper de la planificació estratègica, especialment en l’àmbit de les energies renovables, amb algun exemple concret i també servirà per donar veu als ens locals membres de la Xarxa sobre quina visió tenen respecte la planificació i quines propostes i solucions es proposen des del món local.

El segon dia té com a objectiu analitzar el potencial dels instruments de planejament urbanístic per impulsar la transició energètica.