Seminari "Abordar la pobresa energètica des del món local: diagnosi, reptes i iniciatives"

dimecres
09
10:30h
Febrer 2022
Data de finalització: divendres, 11/02/2022 - 12:30

e67e4384fcdafc7cb6d310dc77fab400-575x257

Des de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, iniciem el cicle de seminaris de transició energètica al món local del 2022 abordant la situació actual de la pobresa energètica amb l’objectiu de compartir iniciatives i coneixement d’experiències des del món local i presentar la convocatòria europea d’assistència tècnica a municipis per fer front a la pobresa energètica a través del Energy Poverty Advisory Hub. 

PROGRAMA DEFINITIU

INSCRIPCIONS: xarxasost@diba.cat . Les persones ja inscrites al cicle no cal es tornin a inscriure

Anteriors sessions del cicle de seminaris

La transició energètica justa és la via més evident per abordar l'emergència climàtica i un dels tres pilars dels compromisos del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia. L’acció climàtica local ha de ser el punt de partida del procés, i ha d’implementar, com més aviat millor, l’eficiència i l’estalvi energètics i les fonts  renovables, eixos també fonamentals de la recuperació verda i la transició justa.

Per seguir aprofundint en el coneixement i en les experiències d’interès per a les ciutats i els pobles de la Xarxa, encetem un nou cicle de seminaris tècnics sobre transició energètica que dona continuïtat als que hem desenvolupat durant 2019, 2020 i 2021. 

La pobresa energètica és la dificultat o incapacitat de mantenir la llar, a un preu just, en condicions adequades de temperatura (18 °C a l'hivern, 25 °C a l'estiu) i de garantir els serveis energètics bàsics. Des del món local s’ha actuat durant molts anys en diversos fronts per resoldre les situacions d’emergència i també oferir una resposta a llarg termini, però de nou les circumstàncies posen de nou els problemes sobre la taula fruit de la pandèmia i de la pujada dels preus de l’energia.

L’organització d'aquesta primera sessió del cicle per part de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ha comptat amb suport transversal del Servei de Suport als Serveis Socials Bàsics de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat social, l'Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de l’Àrea d’Acció Climàtica i l'Oficina d'Habitatge de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, i la col·laboració de l’Institut Català d’Energia i Ecoserveis.