Eines per combatre la pobresa energètica des de l'administració local
Els últims anys s'ha parlat cada vegada més de la pobresa energètica, i és que la situació s'ha agreujat degut a la disminució de les rendes familiars, l'augment progressiu dels preus de l’energia i la mala qualitat del parc d'habitatges.
Però què entenem exactament per pobresa energètica? O hem de parlar més aviat de consumidor vulnerable? A quanta gent afecta? Què es pot fer per lluitar-hi? Què es fa als països veïns? I què s'està fent des d'aquí?
El taller de setembre el volem dedicar a la pobresa energètica amb un enfocament ampli, des de la pròpia definició del concepte a les solucions que s'estan aportant per part de les administracions i entitats, mantenint la visió pràctica i estratègica dels tallers.
Data, hora i lloc: 22 de setembre de 9:30 a 13:30 a la. Sala 2B, Edifici del Vagó del Recinte de l'Escola Industrial al C/Urgell 187, Barcelona
Programa: (detall al pdf adjunt)
- La pobresa energètica: una nova prioritat social.
- Realitat de la pobresa energètica
- Què s'està fent per fer front a la pobresa energètica?
- Taula rodona d'experiències a casa nostra.
Participen:
- Clara Ramoneda, voluntària del Fuel Poverty Group
- Lucía Navarro i Marcel Fontanillas, membres de l'Aliança contra la Pobresa Energètica
- Cristina Cardenete, tècnica d'Acció Exterior de l'Agència d'Habitatge de Catalunya
- Montserrat Sanllehy, directora d'Acció Social, i Virgínia Vallvé, tècnica de Medi Ambient i Sostenibilitat, de l'Ajuntament de Cornellà del Llobregat
Assistents
La sessió està oberta a tots els tècnics dels serveis d’habitatge dels ens locals que estan adscrits a la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge i especialment aquells que tracten directament amb usuaris amb situació de vulnerabilitat econòmica, o amb temes d’eficiència energètica dels habitatges.
Tot i així, i tenint en compte la voluntat d’anar a cap a una visió transversal de la problemàtica us animem a convidar, si ho creieu interessant, a tècnics locals d’altres àrees com serveis socials, consum o mediambient.
Les sol·licituds seran ateses considerant l'adequació del perfil dels demandants, la motivació i, finalment, l'ordre de presentació de les sol·licituds.
Per afavorir la participació del màxim d'assistents es limita l'assistència al curs a dues persones per ens local i àrea. En funció del nombre de persones inscrites es considerarà la possibilitat d'ampliar aquest nombre.
Inscripcions
Podeu fer les inscripcions al següent link:
La data límit de la inscripció serà el dia 17 de setembre de 2014.