Destacats

dilluns
15
10:00h
Juliol 2024

Seminari en línia. “Electrificació de consums tèrmics i gestió de la demanda elèctrica” (Programa disponible)

Des del Grup de treball de transició energètica local i justa de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat us proposem una nova sessió del cicle de seminaris tècnics en línia sobre transició energètica local i justa. Els seminaris són oberts als ens locals membres de la Xarxa i la resta d’administracions públiques, i també al públic interessat del sector (empreses, consultories, centres de recerca, gestors...).

En aquesta ocasió la doble sessió tractarà sobre l'electrificació dels consums tèrmics i la gestió de la demanda. 

INSCRIPCIONS OBERTES

PROGRAMA

dimarts
16
09:00h
Juliol 2024

I Jornada del cicle local de l'aigua. L'abastament d'aigua potable municipal en el context de sequera

Aquí trobareu el programa de la Jornada i podreu formalitzar la inscripció.

La Diputació de Barcelona ha organitzat la I Jornada del cicle local de l’aigua. Aquest acte, que se celebrarà al Paranimf, Barcelona, el 16 de juliol d’enguany, se centrarà en el Programa sectorial de millora de les xarxes d’abastament d’aigua, la nova proposta d’ajuts a les infraestructures d’abastament d’aigua potable municipal.

VÍDEO: Entrevista a Marc Serra, president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

Entrevista realitzada a Marc Serra, president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i diputat d'Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona.

A càrrec de l'equip de Sostenible.cat

Enregistrada a Vilanova i la Geltrú, el 7 de març del 2024, en el marc de l'Assemblea general de la Xarxa.

Contingut:

00:00 Què és la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat?

Marc Serra
See video

Ens preparem per la Setmana Europea de la Mobilitat 2024 "Compartim l'espai públic"

Del 16 al 22 de setembre de 2024 se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. També es visualitzen els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, la millora de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

dimecres
17
10:00h
Juliol 2024

Formació XCN “Coneixem la custòdia del territori”

Vols conèixer què és la custòdia del territori i com aplicar-la?

Fruit de la publicació de la nova guia pràctica dels acords de custòdia del territori, des de la Xarxa per a la Conservació de la Natura organitzen un cicle formatiu per donar a conèixer aquesta eina d’implicació ciutadana i conservació de la natura a entitats, persones propietàries, administracions i tota persona interessada.

El cicle consta d’una primera jornada virtual, que tindrà lloc el dimecres 17 de juliol de 10h a 11:30h, en què s’explicarà el context i l’impacte de la custòdia a Catalunya, es mostraran les opcions jurídiques per elaborar un contracte o conveni de custòdia i es donaran a conèixer diversos casos d’èxit.

Després, el divendres 19 de juliol, de 9:30h a 12:30h, els participants podran assistir a una sortida pràctica a Can Marlès, un espai que el GEVEN (Grup Ecologista del Vendrell i Baix Penedès) té en custòdia al Montmell, al Baix Penedès. Aquest espai pretén esdevenir un exemple de com produir aliments afavorint la biodiversitat i conservant el patrimoni cultural, a la vegada que es divulguen i es comparteixen els coneixements i els valors adquirits amb els i les visitants i la gent del territori.

Descarrega el programa.

Inscriu-t’hi!

Ens locals adherits a la DECLARACIÓ DE VILANOVA I LA GELTRÚ per l'ambició climàtica

El 7 de març del 2024 s'ha celebrat la 24a Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

S'ha aprovat la 

DECLARACIÓ DE VILANOVA I LA GELTRÚ per l'ambició climàtica (PDF)

DECLARACIÓ DE VILANOVA I LA GELTRÚ per l'ambició climàtica (DOC)

dijous
11
10:00h
Juliol 2024

Presentació de les Bases del Premi Catalunya d’Ecodisseny 2025

L’Agència de Residus de Catalunya organitza aquesta sessió en línia per presentar les bases, el formulari i explicar tota la informació necessària per poder participar en el Premi Catalunya d’Ecodisseny 2025.

El Premi Catalunya d’Ecodisseny 2025 reconeix productes o serveis en el mercat i en desenvolupament dissenyats, fabricats o executats a Catalunya que integren en el seu disseny consideracions per millorar-ne el comportament ambiental al llarg del seu cicle de vida. Valora principalment la incorporació d'estratègies d'ecodisseny i la contribució a l'economia circular, la qualitat del disseny i la innovació.

Està adreçat a dissenyadors, fabricants de productes o estudiants de Catalunya (Que estan ubicats o tenen el domicili o la seu social a Catalunya)

Programa

Inscripcions

La Diputació de Barcelona aprova un programa de millora de les xarxes d’abastament d’aigua dotat amb 100 milions d’euros

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, ha presentat, aquest dijous, 27 de juny, el compromís de la corporació per fer efectiu el dret a l’accés a l’aigua de tots els ciutadans de la província, situant aquest repte com una de les prioritats de mandat. Acabat el Ple ordinari del mes de juny, Moret ha donat a conèixer el Pla de millora de les xarxes d’abastament d’aigua, que ha estat aprovat per unanimitat en la sessió plenària i que està valorat en 100 milions d’euros. 

Font: Diputació de Barcelona

dissabte
06
09:00h
Juliol 2024

Curs "Refugis de Biodiversitat en Ambients Urbans: Jardins de papallones i Hotels d'abelles"



Els dies 6 i 7 de juliol, al Museu de Viladecans (Carrer d'Àngel Guimerà, 12 08840 Viladecans) tindrà lloc el curs "Refugis de Biodiversitat en Ambients Urbans: Jardins de Papallones i Hotels d'Abelles", organitzat per la Institució Catalana d'Història Natural (ICHN), en col·laboració amb el Museu de Ciències Naturals de Granollers, Jardins de Papallones i l'Ajuntament de Viladecans.