Signatura del compromís amb l'Agenda 21 Escolar de Vilanova i la Geltrú

Públic al qual s'adreça: 
escoles membres de la Xarxa Local Agenda 21 Escolar
divendres
10
10:00h
Novembre 2017
Data de finalització: divendres, 10/11/2017 - 12:00

Aquest acte, que obre la programació de la Fira de Novembre, serveix per a renovar el compromís entre escola i ciutat per tal d'avançar conjuntament en el camí del treball cap a l'educació sostenible.

El divendres 10 de novembre, a les 10 del matí, i a l'escenari gran de la Fira de Novembre del parc de Baix-a-mar, es durà a terme la signatura del Compromís de l'Agenda 21 escolar.L'acte té com a objectiu visualitzar la renovació del compromís entre l'escola i la ciutat, per avançar conjuntament en el camí del treball cap a un entorn més sostenible, adaptada a les noves necessitats que planteja la societat actual i amb l'esforç que representa assolir nous reptes. La signatura també vol reconèixer l'esforç i dedicació de tots els agents implicats que fa possible que els projectes ambientals que es desenvolupen als centres educatius de Vilanova i la Geltrú aconsegueixin uns resultats satisfactoris.

La renovació del compromís s'ha decidit fer en el marc de la celebració de la Fira de Novembre per tal que l'alumnat aporti la seva visió de com millorar mediambientalment la fira, i que aquesta sigui més sostenible. Per aquest motiu s'ha organitzat una visita durant les tasques de muntatge dels estands per tal que els nois i noies observin, analitzin i puguin fer les seves aportacions. Es tracta de l'acte més important dins l'Agenda 21 Escolar, amb presència de representants de tots els centres de primària i secundària de la ciutat.

Gerard Llobet serà l'encarregat de donar la benvinguda a l'acte i tot seguit es farà el lliurament del decàleg de les bones pràctiques ambientals a la Fira de Novembre a Ariadna Llorens, per part d'un representant de les escoles de la ciutat. Tot seguit els tres representants municipals signaran el quadre amb el logotip del programa d'Educació Ambiental, mentre que un alumne i un membre de l'equip directiu de cada escola signaran l'acte de compromís de l'Agenda 21 Escolar. Finalment, Joan Martorell serà l'encarregat de cloure aquest acte.

Durant la renovació del compromís amb l'Agenda 21 es farà el lliurament als representats de les escoles, d'una còpia en format reduït del quadre amb el logotip del programa d'Educació Ambiental amb les signatures dels representants de l'any anteriror.

Vilanova i la Geltrú és una de les poques ciutats on la totalitat de llars d'infants, escoles i instituts estan adherits al projecte Agenda 21 Escolar.