INTERCENTRES DE PRIMÀRIA de Vilanova i la Geltrú

Públic al qual s'adreça: 
escoles membres de la Xarxa Local Agenda 21 Escolar
dimecres
17
09:30h
mai 2017
Data de finalització: dimecres, 17/05/2017 - 13:00

La trobada d'intercentres de primària està destinada a alumnes i professors de primària. Els principals objectius d'aquest Fòrum és el d'intercanviar experiències entre el professorat i l'alumnat dels centres educatius que formen part de la xarxa d'Agenda 21 Escolar de Vilanova i la Geltrú i de la XESC.
 

També es vol que el professorat conegui bones pràctiques d'educació per a la sostenibilitat a l'escola, i debatre sobre els criteris que ha de tenir una actuació transformadora del territori. A més el Fòrum vol promoure la relació entre l'alumnat i el professorat dels centres educatius.

L'Agenda 21 Escolar és un programa pensat per facilitar la implicació dels centres educatius en l'ambiciós projecte planetari d'imaginar i construir un món millor i més sostenible, començant per la intervenció en l'entorn més immediat. L'any 1992 va tenir lloc a Rio de Janeiro la Cimera de la Terra per afrontar problemes planetaris com l'exhauriment dels recursos i les desigualtats en la seva distribució, la contaminació que posa en perill la salut de les persones o la destrucció de la diversitat de la vida. Els estats van debatre estratègies per assolir un model de desenvolupament sostenible, que cobreixi les necessitats del present sense comprometre la capacitat de les generacions futures per satisfer les seves. I varen acordar un pla de treball per al segle XXI: l'Agenda 21.