Notícies

Ens locals adherits a la DECLARACIÓ DE VILANOVA I LA GELTRÚ per l'ambició climàtica

El 7 de març del 2024 s'ha celebrat la 24a Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

S'ha aprovat la 

DECLARACIÓ DE VILANOVA I LA GELTRÚ per l'ambició climàtica (PDF)

DECLARACIÓ DE VILANOVA I LA GELTRÚ per l'ambició climàtica (DOC)

L'acord preveu instar als ens locals membres de la Xarxa a aprovar als respectius plens municipals la Declaració adaptant el contingut si s'escau. Us animem a aprovar la Declaració. 

Llistat d'ens locals membres de la Xarxa que s'han adherit la Declaració de Vilanova i la Geltrú (...) ->

Interactiu: GAUDEIX EL SILENCI

De la mateixa manera que en d'altres campanyes, disposeu d'un interactiu amb recursos virtuals educatius i de sensibilització per la Setmana Sense Soroll- coordinat per part de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat - per compartir amb els vostres veïns i veïnes, centres educatius... Si us interessa una versió personalitzada només cal que us adheriu a la Setmana Sense Soroll i ens ho sol·liciteu per correu electrònic.

Cursos en preinscripció per la primavera 2024

La formació contínua és una eina clau pel correcte desenvolupament de les tasques professionals. Des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona s'ofereixen accions formatives organitzades en set temàtiques de l’àmbit ambiental per a capacitar al personal tècnic municipal en la millora contínua en els seus llocs de treball. A continuació podeu consultar l'oferta formativa pel proper trimestre en període de preinscripció. Podeu clicar a cada curs per saber-ne més i tramitar la preinscripció.

DIA MUNDIAL DE L'AIGUA 2024: Adhesions d'ens locals i llistat d'adherits

Els ens locals membres de la Xarxa us podeu adherir al Dia Mundial de l'Aigua enviant un escrit d'adhesió als punts següents a xarxasost@diba.cat.

INSCRIPCIONS ALS NOUS GRUPS I ESPAIS DE TREBALL DE LA XARXA (2024-2027)

Iniciem el desplegament dels acords adoptats a la 24a Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat amb la constitució dels nous grups i espais de treball de la Xarxa pel mandat 2024-2027. Podeu consultar el llistat dels nous grups i espais de treball, així com els diferents nivells d'implicació que suposa formar-ne part a: https://www.diba.cat/web/xarxasost/grupstreball

Per apuntar-se als nous grups i espais de treball, cada ens local pot fer-ho mitjançant el formulari següent: https://formularis.diba.cat/activitats/inscripcions-grups-espais-treball-xarxa-ciutats-pobles-cap-sostenibilitat-2024-2027

Podeu inscriure el personal electe i tècnic que considereu d'interès en formin part.

En els pròxims dies, anirem informant cada ens local sobre els membres dels grups de treball de l'anterior mandat, per confirmar si es mantenen en els nous o voleu fer canvis. Si voleu disposar d'aquesta informació amb antelació ens la podeu demanar a xarxasost@diba.cat .

Els nous grups començaran l'activitat durant el mes de maig.

CATÀLEG OBERT (per a ens locals de la província de Barcelona): Comunitats energètiques i Comunitats energètiques escolars

La Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona acompanya els municipis per transitar cap a un model energètic renovable i just i apoderar a la ciutadania cap a una nova cultura de la sostenibilitat entre d'altres. Aquest suport es concreta a través dels recursos del Catàleg de serveis 2024 de la Diputació de Barcelona.

La majoria de recursos van tancar el seu període de peticions el passat 8 de febrer del 2024, però no tots. 

Us volem destacar dos recursos de suport que continuen oberts:

Projectes amb el suport de:

Next Generation EuropaMinisterio para la transición ecológica y el reto demográficoIDAE - Instituto para la Diversificación y Ahorro de la EnergíaPla de recuperació, transició i resilència

Com minimitzar el soroll de terrasses o activitats festives, a debat al congrés ACUSTICAT de Manresa

Ja està disponible el programa del que serà el gran punt de trobada de l’acústica catalana, els dies 24 i 25 d’abril.

Es publica el nou Pla Estratègic de la Xarxa 2023-2027

Fruit dels reptes de futur i les necessitats detectades, a la 24a Assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, celebrada el 7 de març de 2024 a Vilanova i la Geltrú es va aprovar el "Pla Estratègic 2023-2027. Ambició climàtica per a les polítiques locals".

Aquest pla ha de donar resposta a una visió basada en tres conceptes:

  1. Les polítiques locals han d’impulsar-se amb la màxima ambició climàtica.
  2. Les polítiques locals amb ambició climàtica han d’assumir un rol de centralitat i transversalitat dins els governs locals.
  3. La ciutadania ha de ser la protagonista. Les polítiques locals s’impulsen per a la ciutadania i és necessari comptar-hi en la presa de decisions per implantar-les.

Dia Mundial de l'Aigua: portal interactiu

El Dia Mundial de l'Aigua se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l'atenció en la importància de l'aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos d'aigua dolça. Enguany, la campanya a escala internacional té com a lema Aigua per la Pau (Water for Peace). 

L'ACA, la Diputació de Barcelona i l'AMB, amb la coordinació de la Xarxa, us presentem un portal interactiu de recursos virtuals que podreu oferir a la ciutadania directament des de la vostra web municipal i xarxes socials o d'aquells recursos virtuals que us interessin per separat, i també en podeu demanar una personalització pel vostre ens local.