La Biblioteca Vapor Badia de Sabadell estrena una il·luminació més eficient.

La Biblioteca Vapor Badia estrena l’any 2017 amb una il·luminació més eficient, amb l’objectiu d’aconseguir un major estalvi energètic i econòmic i de millorar el confort dels usuaris. Això ha estat possible gràcies a una inversió de 34.000 € que s’amortitzarà en tres anys i mig.

Les zones afectades per l'actualització són la planta baixa, el vestíbul i les sales d'estudi petites de la planta primera. L’actuació ha consistit, d’una banda, a augmentar el nivell d’il·luminació mitjà de l’edifici en un 60%, tot adequant-lo a les necessitats específiques de cada espai. D’altra banda, s’ha substituït l’enllumenat interior per lluminàries de tipus LED, que comportaran estalvis molt significatius pel que fa al consum (41.616 kWh / any) i al cost energètic (9.027 € / any). Finalment, s’ha reduït la potència instal·lada a l’equipament en 9,31 kW, cosa que permet un estalvi afegit.

Aquesta actuació s’emmarca en el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (2016-2020) de Sabadell, aprovat pel Ple municipal de l’octubre de 2016. En el desenvolupament d’aquest pla es duran a terme una trentena d’accions distribuïdes en vuit grans línies estratègiques.