Obertes les adhesions pels ens locals a la Setmana de l'Energia 2020

Europa celebra enguany la Setmana Europea de l'Energia Sostenible del 22 al 26 de juny amb l’objectiu de conscienciar la societat amb actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica.

En un context d’emergència climàtica i en el marc de la crisi sanitària mundial, és més necessari que mai que avancem amb determinació en la transició energètica cap a un nou model energètic net, sostenible, descarbonitzat, distribuït i democràtic. Ara, les persones tenim la clau per capgirar la situació a través de la participació i la implicació en la gestió de l’energia que utilitzem en el nostre dia a dia.

Els ajuntaments, les entitats, les empreses i la ciutadania es poden adherir a la campanya promovent actuant i promovent accions que ajudin a apoderar a la ciutadania i també a les empreses, per fer realitat aquesta nova cultura energètica, que ja no pot esperar.

Ja podeu consultar la informació a la web de l'ICAENUs recordem també disposeu del recursos virtuals de la Diputació de Barcelona, inclosos també a la web de l'ICAEN.
 

Institucions: formulari d'adhesió

En adherir-se, la institució manifesta el seu compromís i participació a la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2020 amb accions virtuals.

S'anima a tots els ens locals adherits al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia a adherir-se a la Setmana de l'Energia 2020 com a resposta als compromisos adquirits i en resposta a la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Els recursos que s’ofereixen seran oberts per a tots els ens locals de Catalunya i no estaran limitats per demarcacions, comarques o altres àmbits concrets. Els recursos no estan sotmesos a petició individualitzada via formulari de peticions; en canvi, us proposem dos tipus d'accions:

Fer difusió a través dels vostres canals digitals de comunicació dels recursos en el moment que els anirem publicant durant el mes de juny.
Adherir-vos a l'acció digital que proposem i implicar de forma més directa a la vostra ciutadania o clientela.
 

Entitats, col·lectius, empreses i comerços

Si pertanyeu a una entitat o col·lectiu, o teniu un negoci o comerç amb criteris de sostenibilitat que aposti pel medi ambient i l’economia verda, també us podeu adherir a la campanya.
 

Ciutadania

Si sou una persona sensibilitzada pel medi ambient i el canvi climàtic i voleu participar en el canvi cap a un nou model energètic net, distribuït i participatiu, us podeu adherir a la campanya! Properament trobareu en aquest apartat els requisits i el formulari per adherir-vos-hi.