BlauVerd, una fira amb caràcter mediterrani

Vilanova i la Geltrú acollirà el cap de setmana del 6 i 7 de juny la primera edició de laBlauVerd, la Fira del mar i del medi ambient, que neix de la fusió de dues fires, l'ExpoMar i l'Ambienta't. Dues propostes que tenien en comú l'aposta pel desenvolupament d'accions relacionades amb el mar i el medi natural, i que ara uneixen els conceptes de mar i litoral amb medi ambient i sostenibilitat.

BlauVerd té com a tronc central tots els aspectes relacionats amb el mar i el medi ambient, des de les energies renovables aplicables a la navegació, el mar com a font d'energia renovable, la recerca i el coneixement científic sobre el canvi climàtic i els seus efectes sobre el mar i el litoral, la protecció dels espais protegits, la protecció de la biodiversitat, la pesca sostenible o la gestió de les infraestructures al litoral, entre d'altres. Aspectes que estaran plenament relacionats amb la cultura, la història i la tradició vilanovina, la gastronomia, el turisme, i les activitats esportives i recreatives vinculades al mar. 

La regidora de Medi Ambient Blanca Albà ha presentat la Fira BlauVerd com “l'exemple de continuïtat que aquest equip govern ha demostrat durant aquests anys per seguir potenciant la façana marítima de la ciutat. I ho fem amb la suma de dos projectes que tenen molt en comú i que ens permeten oferir una visió molt més global del treball que s'està fent a la ciutat des del punt de vista ambiental i ecològic, en tot el que fa referència al litoral i el medi marí”

Pel regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, després de la Fira de Novembre i del Temps de Vi, la BlauVerd ho té tot per ser una de les fires més importants de la ciutat. “Ens agradaria, més enllà del que pugui passar en els propers dies, que es convertís en una prioritat del govern municipal, per tal de poder-la fer créixer i que esdevingui una fira de referència amb un clar accent mediterrani. Una fira on es pugui parlar, debatre, i posar en valor la ciutat de Vilanova i la Geltrú com a destinació de mar per la seva oferta d'activitats nàutiques, del seu comerç, la seva gastronomia i el seu patrimoni cultural, des del respecte i la preservació del medi natural”. 

L'espai firal estarà distribuït entre la rambla de la Pau, el passeig del Carme i de Ribes Roges, la plaça del Port i el parc de Baix-a-mar, tot i que també s'utilitzaran altres espais per activitats més concretes, com el centre cívic Mar, la Llotja i el Club Nàutic Vilanova.

El visitant de la Fira BlauVerd podrà passejar per espai de l'energia i les noves tecnologies, de la sobirania alimentària, de la tradició i el patrimoni, de les activitats vinculades al mar, així com per l'espai on s'ubicarà una nova edició del Mercat de Segona mà i d'intercanvi, que en aquesta ocasió es farà al Parc de Baix-a-mar de manera excepcional. 

Amb aquesta suma de voluntats i objectius la fira ha aconseguit reunir un total de 94 expositors, dels quals una vintena són entitats. Hi haurà també parades d'alimentació, d'artesania i de pintors, així com la presència de cossos de Seguretat i Protecció Civil. D'altra banda hi ha comptabilitzades un total de 78 activitats, entre les quals destaquen els concerts, les xerrades de l'Àgora, les passejades a bord de vaixells i catamarans, circuits de motos i cotxes elèctrics, tallers d'estalvi energètic o projeccions de documentals.

Més informació a www.firablauverd.cat